MHP'de muhalifler mercek altına alındı

1 Kasım seçimlerinde beklenmedik bir sonuçla milletvekillerinin yarısını kaybeden MHP'de, oylardaki büyük düşüşün sebeplerinin araştırılması için çalışma başlatıldı. Genel Merkez, parti içindeki muhalif isimlerin hareketlerini mercek altına aldı.

MHP'de muhalifler mercek altına alındı

7 Haziran seçimlerinde yüzde yüzde 16,3 oy ile 80 Milletvekili çıkaran MHP'de, aradan geçen 5 ayda yaşanan ciddi oy kaybının nedenlerini bulmak için çalışma başlatıldı.

Önceki seçimlerde 80 olan vekil sayısı 40'a düşerek mecliste 4'ncü parti konumuna gerileyen MHP'de, gözler muhaliflere çevirildi.

Morallerin bozuk olduğu parti genel merkezinde seçim muhasebesi başladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, çoğu seçilemeyen kurmayları ile birlikte durumu değerlendiriyor.

Parti içinde gözler muhaliflere çevirildi. Genel merkez muhaliflerin hareketlerini mercek altına alındı.

Partinin seçim kampanyası da eleştirilerin odağında. MHP, 2 miting, 7 salon toplantısı ve 3 televizyon canlı yayınıyla seçime girdi. Miting yapılmamasının parti tabanını umutsuzluğa iten bir faktör olarak gösteriliyor.

Bahçeli'nin, haftasonu, yeni seçilen 40 milletvekiliyle Merkez Yürütme Kurulunu toplaması ve seçim değerlendirmesi yapması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# 1 kasım seçimleri # mhp # AKP # devlet bahçeli # milletvekili