Bit Şampuanlarındaki Büyük Tehlike! Bit Şampuanları Çocuklara Zarar Veriyor!

Bit şampuanlarının çocuğunuzu bitlerden koruduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Bit şampuanlarındaki büyük tehlike çocuklara zarar veriyor! Bu duyduklarınızdan sonra bir daha bit şampuanı kullanmayacaksınız! Bit şampuanının çocuklara ne gibi zararlar verdiğine gelin birlikte bakalım.

Selime Albayrak Selime Albayrak
Bit Şampuanlarındaki Büyük Tehlike! Bit Şampuanları Çocuklara Zarar Veriyor!
Bit Şampuanları Çocuklara Zarar Veriyor!

Saç biti, okul dönemlerinde çocuklarda çok sık rastlanan bir problemdir. Parazit grubuna giren bitler, 6 bacaklı ve yaklaşık 1-2 mm boylarındadır. Çok hızlı ve kolayca bulaşma özelliği taşıyan bitler yakın temas yoluyla kişiden kişiye geçebilir. Bitler çok hızlı bir şekilde ürer ve çoğalırlar. Bunun için bit teşhisi konulan kişide hemen tedaviye başlanılması gerekir.

Saç biti

Bit İlaçlarına Dikkat! Bitler Mutasyona Uğruyor!

Bitler, günlük yaşantınızı etkileyerek yaşam kalitenizin düşmesine neden olur. Bitlerden kurtulmanın ilk yolu olarak çeşitli bit ilaçlarına başvurulur. Fakat bit ilaçları sandığımız kadar iyi değildir. Saç bitleri için eczaneler satılan losyonlar, şampuanlar ve kremler saç sağlığı için büyük risk oluşturmaktadır. Bitlerin mutasyona uğradığını biliyor muydunuz? Test edilmiş bitlerin %99’undan fazlası, piyasada satılan bit ilaçlarına karşı dirençli olan ve gen mutasyonuna uğrayan bitlerdir. Bu tür bit ilaçları, toksit tarım ilacı olan permetrin içerir. Bu tür içeriğe sahip ilaçlar, çocukların saç derisiyle hiçbir şekilde temas etmemelidir. Bu kimyasal içerikli ilaçlar, hem çocukların sağlığına zarar veriyor hem de bitleri yok etmekten ziyade mutasyona uğratıyor. Saçlar ve bitler üzerinde etkisi olmayan kimyasal içerikli bu maddeleri sakın çocuklarınıza kullanmayın!

Saç biti

Yapılan araştırmaya göre; bakterilerde antibiyotikler direncini nasıl geliştiriyorsa, aynısı bit popülasyonunda da görülüyor. Permetrin ve piretroid gibi böcek ilaçları bit şampuanlarının ana maddesidir. Yapılan bilimsel çalışmalarda; 6 ila 11 yaş arasındaki 779 çocuğun idrar numuneleri test edilerek, ebeveynlere çocukların davranışlarıyla ilgili bir takım sorular sorulmuş. Çocukların neredeyse hepsinin idrar tahlillerinde piretroid atıklarına rastlanmıştır. İdrarda bulunan piretroid 10 kat artarak çocuklarda; dikkatsizlik ve hiperaktivite gibi davranış bozukluklarının 2 katına çıkmasına neden olmuştur. Bu tür kimyasallar, hormonal dengeyi bozarak çeşitli hastalıklara yol açabilir.

Peki, saç bitleriyle mücadele etmenin yolu nelerdir? Bitlerden kurtulmak için bu tür kimyasal ilaçlar yerine doğal besinler kullanın. Sizlere vereceğimiz doğal kür tarifiyle çocuğunuzun kafasındaki bitlerden zararsız bir şekilde kurtulabilirsiniz. Tarifin tüm detayları yazımızda!

Bitlerden Kurtulmanın Doğal Yolu

Bitlerden Kurtulmanın Doğal Yolu

Malzemeler;

  • Hindistan Cevizi Yağı
  • Adaçayı Yağı
  • Dört Hırsız Sirkesi
  • Kaya Tuzu

Hazırlanışı;

  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzunu 1 çay bardağı dört hırsız sirkesinin içerisinde eritin.
  • Elde ettiğiniz karışımı saçınızı tamamen ıslatacak şekilde kafanıza sürün ve saçınızın kurumasını bekleyin.
  • 10 damla adaçayı yağının içerisine 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyin.
  • Bu karışımı kuruyan saçınızın her yerine güzelce sürün ve saçınızı bone ya da streç film yardımıyla kapatın.
  • Saçınız kapalı bir şekilde yaklaşık 8 saat kadar bekleyin.
  • Saçlarınızı tarakla tarayın ve bitleri temizleyin. Ardından saçlarınızı yıkayın.

Bu karışım bitleri susuz bırakarak ölmesine yardımcı olacaktır. Bu işlemi 1 gün arayla 3 kez tekrarlayabilirsiniz. Bu karışımın içerisinde bulunan yağlar; antimantar, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip olduğundan bitlerin öldürülmesinde ve saç biti tedavisinde oldukça etkilidir.