Meral Akşener Altılı Masa'dan Kalktığı Geceyi Anlattı! İmamoğlu ve Yavaş Gece Ziyarete Gelmiş...

İstifalarla çalkalanan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim öncesi yaşananları anlattı. Akşener, Altılı Masa'dan kalkmasını ve geri dönme sürecini aktardı.

Meral Akşener Altılı Masa'dan Kalktığı Geceyi Anlattı! İmamoğlu ve Yavaş Gece Ziyarete Gelmiş...
Meral Akşener Altılı Masa'dan Kalktığı Geceyi Anlattı! İmamoğlu ve Yavaş Gece Ziyarete Gelmiş...

İstifalarla çalkalanan İyi Parti'de, Meral Akşener'in Altılı Masa'dan kalkması ve sonra da geri masaya dönmesi çok eleştirilmişti. İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Trabzon'da o akşam yaşananları anlattı. Meral Akşener, Yorma İlçesi İkisu Mahallesi'ni ziyareti sırasında bir vatandaşın, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Altılı Masa'da yaşananları sorması üzerine, masadan kalktığı akşam "adayın değil, adayı seçme yönteminin konuşulacağını sandığını" söyledi. Akşener, "Bir baktık aday ismi konuşuluyor. Buna itiraz ettim" dedikten sonra sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

- Dedim ki 'Biz adayın seçilme yöntemini konuşacaktık. Onun için ben kimseyi de incitmek istemiyorum.' Sonuç itibarıyla 5 arkadaşımız Kemal Bey'i söyledi. Ben de sizin istediğiniz 2 kişiyi söyledim ve dedim ki, tamam Kemal Bey'in de adı olsun, başkaları varsa onlar da olsun, bu iki arkadaşımızın da ismi olsun.

"Gizli İş Yapamıyorum ki Ortaya Çıkıyor"

Akşener, "Ali Babacan'ın da daha önce aynı öneriyi getirdiğini ancak kabul görmediğini" ifade etti. Akşener, kendisine "Siz istemiyorsanız 5 kişi olarak imzalayalım, siz gidebilirsiniz" dendiğini belirterek, "Dolayısıyla 'peki' dedim. O zaman hem Ali Babacan hem de Sayın Davutoğlu dediler ki 'Yok yok.' Yani 'Yıkıp dökmeyin.' Ondan sonra tekrar bu konuyu arkadaşlarla tartışıp bir yetki almak üzere geri döndüm. Benim her işim açıktır, zaten gizli iş yapamıyorum ki ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı. 

Altılı Masa'ya Dönmesini İmamoğlu ve Yavaş İstemiş

Akşener, masadan kalkmasının ardından gece İmamoğlu ve Yavaş'ın kendisini evinde ziyaret ettiklerini açıkladı. Akşener, ikisine de "Aday olabilir misin?" diye sorduğunu belirterek aldığı cevabın "hayır" olduğunu söyledi. Kendisine yapılan teklifi ise şu şekilde açıkladı:

- Bunun üzerine bir teklif yapıldı. O teklif de şu, normalde genel başkanların hiçbiri olmayacak. Yani başkan yardımcısı ikisi olacak. Bu çok uygun bir şeydi. Bununla kazanma ihtimali yüksekti. Sonra bir kağıt yazdık, gizli saklı değil. Ben geldim tekrar topladım arkadaşları, ortak hazırladığımız yazıyı okudum arkadaşlara. O iki belediye başkanı arkadaşa da 'Kemal Bey'in bilgisi var mı?' dedim, 'Var' dediler. Ben o yazıyı okuyunca 3 kişi hariç arkadaşlarım, 'Masaya tekrar dön.' dediler. Şimdi buradaki halime bak, yazık bana da. Sonra döndük otele gittik, iki belediye başkanı, ben, Kemal Bey yüz yüze 'Tamam' dedik. Bunun üzerine masaya gittik, ben kağıdı imzalayacağız zannediyorum, önce bir arkadaş, sonra Sayın Babacan dedi ki 'Bizim bundan haberimiz yok.' Ben masanın haberi var zannediyorum. Ondan sonra burada bana 'Aklın yeni mi başına geldi?' diyebilirsin. Sorguladığım yer burası kendimle ilgili.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# meral akşener # İyi Parti # ekrem imamoğlu # Mansur Yavaş