Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı

Pazartesi günü hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik son yolculuğuna uğurlandı. Usta sanatçı için önce Şişli Belediyesi'nde ardından da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda anma töreni düzenlendi. Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Fatma Girik, Bodrum'da hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına defnedilecek.

Haber: İnci Erdoğan - Kamera: Melik Nacar

Türk sinemasının mavi gözlü sultanı Fatma Girik İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü hastanede Kovid-19’a bağlı viral enfeksiyon ve çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybeden Fatma Girik için İstanbul'da törenler yapıldı.

Eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik için ilk tören Şişli Belediyesi Başkanlık binasında yapıldı. Törene Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik, manevi kızı Ahu Turan ve birçok sanatçı katıldı.

2 tören de Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi'nde yapıldı. Usta sanatçıyı dostları Edis Hun, Hülya Koçyiğit, Nuri Alço, Halil Ergün gibi Yeşilçamın önemli isimleri yalnız bırakmadı.

Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile Yeşilçam'ın '4 Yapraklı Yonca'sından biri olarak gösterilen Girik'in vefatı sanat dünyasını yasa boğdu.

Usta sanatçının naaşı Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından hayat arkadaşı Memduh Ün'ün yanına defnedilmek üzere Bodrum'a gönderildi.

# İstanbul # istanbul # erdoğan # bodrum # türk # Sanatçı # haber # cenaze # belediye # kovid # yeşilçam # şişli # usta # Fatma Girik # sanat dünyası