Falyalı cinayetiyle ilgili yeni bilgiler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden iş isanı Halil Falyalı’nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Cinayetin ‘tetikçileri’ olarak yakalanan iki zanlı, saldırıya, İstanbul’da gözaltına alınan Mustafa Söylemez’in de katıldığını söyledi. Söylemez’in kaçarken dere yatağına attığı mont ve ayakkabıları bulundu.

Halil Falyalı cinayeti soruşturması devam ederken, saldırıyla ilgili yeni bilgiler de gün yüzüne çıkıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Polis müfettişi Murat Bayram’ın verdiği bilgilere göre, yakalanan 2 tetikçi Ada’ya Alanya’dan tekneyle yasadışı yollardan geldi. Cinayete, “üniformalı çete” olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez de katıldı. Söylemez, KKTC’ye Ercan Havaalanından giriş yaptı.

Zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda, olay yerine yakın dere yatağında iki Kalaşnikof ve bir tabanca ile Mustafa Söylemez’e ait olduğu öne sürülen mont ve ayakkabılar bulundu.

KKTC polisi, mont ve ayakkabıları inceleme için Ankara’ya gönderdi. Kalaşnikoflar ve tabancanın incelemesi sürüyor.

3 silahın da saldırıda kullanıldığını belirten polis, tabancanın Ankara’da bir şahsın yaralanması olayında da kullanıldığını tespit etti.

Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yakalanan 2 zanlının tutukluluk süreleri, bir kez daha uzatıldı. Girne Kaza Mahkemesi, zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

# ankara # adana # cinayet # türk # KKTC # Kıbrıs # mahkeme # dava # suç örgütü # suikast # halil falyalı # ercan havaalanı # mustafa söylemez