İBB'den atılan işçi Ulusal Kanal'a konuştu

İzmir’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında intihar girişiminde bulunan ESHOT işçisi Çerkez Çiçek Ulusal Kanal’a konuştu. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin kendisini haksız yere işten çıkardığı söyleyen Çiçek, Kılıçdaroğlu’na verdiği namus sözünü hatırlattı.

Taşeron işçi olmadığını kanıtlayan işçi Çerkez Çiçek, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İZELMAN’dan kovuldu. ESHOT şoförü Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istedi ancak tartaklandı. O atmosferde Çerkez Çiçek, bir binanın çatı katına çıkarak intihar etmek istedi. Kılıçdaroğlu, konuşmasına devam ederken yaşanan intihar girişimi cep telefonu kameralarına yansıdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZELAMAN’dan kovulan otobüs şoförü Çerkez Çiçek o anları Ulusal Kanal’a anlattı:

- Benim oraya çıkma niyetim yoktu. Elimdeki belgelerle Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istedim. Konvoyu alana girerken kendimi göstermek için aracın önüne geçtim. Çırpınışımı görüp ‘gelsin bir dakika kendini anlatsın’ der diye düşündüm. Görüp görmediğini bilmem günahını almak istemem. Ama oradakilerden tokat yedim ben. 2-3 tanesi kalabalığın içine çekti tokat attı bana. Birkaç tane daha vurdular sırtıma. Aşağıladılar beni. Ben de oradaki ruh halimle yukarı çıktım bulduğum en yakın yere çıktım.

Çerkez Çiçek, CHP’li belediyenin hileli işçiliğini ortaya çıkarmıştı. Elinde de Yargıtay kararı vardı. Ancak bir bahane ile işten kovuldu:

- Genel Müdür 25-30 gün önce açık açık yüzümüze “Sizi işe almayacağız, kovacağız” dedi. (…) Genel Müdür orada durup fotoğraf çekiyoruz diye kinini kustu. Polis çağırdım, emniyet güçleri geldiğinde “Şikâyetçiyseniz karakola geçelim” dedi. Genel Müdür “Şikâyetçi değilim zaten 3-4 gün sonra işten atacağım” dedi. Sonra beni disipline verip işten attırdı. Üzerine yürümüşüm, küfür hakaret etmişim, şirketin ismini lekelemişim, zarar vermişim (!) Ben bu yüzden kıdem tazminatı, işsizlik maaşı alamıyorum. Sigortalı iş yerine başvuruyorum bu yüzden işe alınmıyorum.

CHP İzmir İl Başkanına, CHP İzmir Milletvekillerine ve CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den randevu alamayan ESHOT işçisi Çerkez Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözü tutmasını istedi:

- İzmir’de kimse bizi insan yerine koymadı, benim tek umudum Kemal Kılıçdaroğlu. Kendisi ‘Ben sizin büyüğünüzüm, haksız yere işten atıldıysanız size namus ve şeref sözüm var.’ dedi. Ben de diyorum ki ‘Etrafındakilere bakmasın. Ben bir insanım, babayım. Bana 10 dakika ayırsa Genel Başkan hayatından bir şey kaybetmez. Ben gideyim Ankara’ya hiç önemli değil. Borç para eder yine giderim. Kendisinden rica ediyorum. Bana verdiği namus sözünü tutsun.
# İzmir # izmir # ibb # chp # ankara # İzmir Büyükşehir Belediyesi # kemal kılıçdaroğlu # Ulusal # işçi # Tunç Soyer # kanal # hakaret # İZELMAN