AYM üyesi Kenan Yaşar görevine başladı

Anayasa Mahkemesi'nin yeni üyesi Kenan Yaşar, yemin ederek görevine başladı. Türkiye Barolar Birliği kontenjanından seçilen Yaşar için AYM Yüce Divan Salonunda yemin töreni düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve yüksek yargı temsilcileri katıldı.

Çorum Barosu başkanıyken Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kenan Yaşar görevine başladı.

Türkiye Barolar Birliği kontenjanından seçilen Yaşar için Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda yemin töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Bu isimlerin yanı sıra Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, HDP'ye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da törende hazır bulundu.

Törende AYM Başkanı Zühtü Arslan bir konuşma yaptı. Arslan bireysel başvurulara dikkat çekti:

- Mahkememiz gerek norm denetiminde gerekse bireysel başvuru ve diğer işlerde hak eksenli yaklaşımla kararlar vermeye devam etmektedir.

# chp # türkiye # erdoğan # hdp # bekir bozdağ # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # meclis # anayasa # anayasa mahkemesi # mustafa şentop # Türkiye Barolar Birliği # AYM # Kenan Yaşar