Oğuz Polatbilek

Oğuz Polatbilek

Köşe Vuruşu

AK Parti’nin 'ABD ve NATO Açılımı'nı hangi isimler hazırlıyor?

AK Parti’nin son günlerde NATO ve ABD’ye yönelik sıcak ve istekli adımları dikkat çekiyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Güçlü NATO güçlü Türkiye” tutumuyla Türk milletinin ezici çoğunluğunun ABD ve NATO’ya karşı duruşuna aykırı bir çıkış yaptı.

Hemen sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “ABD’nin Suriye’ye özel temsilci ataması ve Suriye’deki siyasi sürece daha fazla önem vermesi gerektiğine” ilişkin sözleri gündem oldu.

ABD Türkiye’yi dört bir yandan kuşatırken, silahlı ve her türlü tehdidi devam ettirirken, “bu adımlar Türkiye’ye yarar getirecek mi” sorusu önümüzde duruyor.

Yazının Devamı

FETÖ'nün yeni planı deşifre oldu

14 Mayıs 2023… Türkiye’nin tarihi bir seçimi olacak. Gelecekte ülkemizde, bölgemizde ve dünyada yaşanacak birçok gelişme Türkiye’nin kader seçimine bağlı.

Evet, bu bir seçim. Ancak sıradan bir seçim değil.

Herkesin bir planı var. ABD’nin de Türkiye güçlerinin de…

Yazının Devamı

İmamoğlu Umre’deyken Mekke’ye giden iki üst düzey FETÖ’cü kim?

Cumhurbaşkanı adaylığı için kurulan “yuvarlak masa”da artık yapılan her açıklama yeni bir krizin işaret fişeği niteliğinde. Alt metinlerde verilen mesajlar, kamuoyu beyanlarıyla takınılan tutumlar, partilerin kendi içindeki isyanlar, başkaldırılar hatta silahlı kavgalar…

Hal böyle iken şartlar her ne olursa olsun “kendi yoluna bakan” İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu peşi sıra ataklar yapıyor.

Son olay Umre ziyareti.

Yazının Devamı

İyi Parti'de silahlı kavga: Meral Akşener neden hastanelik oldu?

6+2’li masada işler yolunda gitmiyor. Henüz iktidar bile değilken yaşanan yetki ve koltuk krizi kabına sığmıyor. Artık bırakın masa altından atılan tekmeleri, yumruklar kamuoyu önünde atılır oldu. Ancak, kriz sadece masa bileşenleri arasında yaşanmıyor. Her bir partinin kendi içinde de yaşadığı büyük büyük krizler var. Şimdi sizlerle Meral Akşener’in hastanelik olmasıyla sonuçlandığı iddia edilen silahlı krizin perde arkasını anlatacağız.

Hiçbir şekilde yalanlanamayan iddialara göre olay, İyi Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın ve Genel Sekreter Uğur Poyraz arasında Akşener’in de olduğu bir ortamda yaşanıyor.

Partinin Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk’ün Koray Aydın’a yakın bir isim olduğu, Koray Aydın’ın Ankara’da ipleri elinde tutmak adına sıkı bir çalışma yürüttüğü bilinir.

Yazının Devamı