Şekersiz Doğal Badem Ezmesi! Dışarıdan Almaya Son! Evde Ballı Badem Ezmesi Yapın!

Dışarıdan almayı bırakacağınız iddialı ballı badem ezmesi tarifi! Doğal bir şekilde kolayca evde hazırlayabileceğiniz ballı badem ezmesi tarifini sizin için araştırdık.

Selime Albayrak Selime Albayrak
Şekersiz Doğal Badem Ezmesi! Dışarıdan Almaya Son!  Evde Ballı Badem Ezmesi Yapın!
Şekersiz Doğal Badem Ezmesi! Dışarıdan Almaya Son!

Hem doğal olsun hem de tatlı ihtiyacımı gidersin diyorsanız bu tarif tam size göre! Badem ezmesi, genellikle kahvaltı sofralarında tüketilen aynı zamanda tatlı krizlerinin kaçış noktası olan bir besin kaynağıdır. Dışarıdan aldığınız glütenli ve şekerli badem ezmelerinden sıkılmadınız mı? Sizlere hem sağlıklı hem de evde doğal bir şekilde yapabileceğiniz bir tarifle geldik.

Ballı Badem Ezmesi

Evde Ballı Badem Ezmesi Yapın!

Badem başlı başına oldukça sağlıklı bir kuruyemiştir. Badem ezmesi ise değeri yüksek bir gıdadır. İçerisinde; A ve C vitamini, karbonhidrat, protein, yağ, lif, potasyum, kalsiyum ve sodyum bulundurur. Diyet yapanlar ve yediği besinlere dikkat edenler için gayet sağlıklı bir gıda olan badem ezmesi, tatlı ihtiyacınızı giderecek uygun bir besin kaynağıdır. Genelde kahvaltılarda tercih edilen ve tüketilen badem ezmesini kahvaltı haricinde de kullanabilirsiniz. Ayrıca badem ezmenizi diyetteyken yulaf lapalarınızı süslemek ve tat katmak için kullanabilirsiniz. Sadece iki malzemeyle kolayca hazırlayabileceğiniz, hem şekersiz hem de glütensiz ballı badem ezmesi tarifinin tüm detayları yazımızda.

Ballı Badem Ezmesi Tarifi

Malzemeler;

  • 400 gram çiğ badem
  • 2 yemek kaşığı Şemdinli çiçek balı

Hazırlanışı;

  • Bademlerinizi 150 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar kavurmaya bırakın.
  • Kavurduğunuz bademleri mutfak robotunuza alın ve dinlendire dinlendire karıştırın.
  • Sıvı bir kıvam alana kadar robottan geçirin.
  • 2 yemek kaşığı balı ekleyerek robottan çekmeye devam edin.
  • Ballı badem ezmeniz hazır kavanozda rahatça saklayabilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.