Yemeklerinize Lezzet Katacak O Tarif! Sarımsak Konfit Tarifi!

Mutfağınızdan asla çıkaramayacağınız muhteşem sarımsak konfit tarifi! Çok az bilinen özel tekniğiyle sarımsak konfit tarifini sizler için hazırladık! Doğal antibiyotik kaynağı olarak adlandırılan sarımsağın bu tarifine bayılacaksınız!

Yemeklerinize Lezzet Katacak O Tarif! Sarımsak Konfit Tarifi!
Sofraların yeni lezzeti sarımsak konfit tarifi

Lezzetiyle mutfağınızın vazgeçilmezi olacak sarımsak konfit tarifi! Özel tarifiyle her yemeğinizde kullanabileceğiniz sarımsak konfit tarifine gelin birlikte bakalım. Sarımsak konfit tarifinin detayları yazımızda!

Muhteşem sarımsak konfit tarifi

Sofraların Yeni Lezzeti Sarımsak Konfit

Sarımsak, hem sağlığımıza hem de yemeklerimize lezzet veren bir besin kaynağıdır. Vücudu zararlı etkenlerden koruyan sarımsağın faydaları oldukça fazla. Hastalıklardan koruyucu özelliği olan sarımsak, yemeklere lezzet vermesiyle de pek çok alanda kullanılıyor.

Konfit (Confit) Tekniği Nedir?

Konfi tekniği, Fransız pişirme tekniği olan ve muhafaza etmek anlamı taşıyan bir pişirme yöntemidir. Bu tekniğin en önemli püf noktası yiyeceklerin az ısıda yavaş yavaş pişirilmesidir. Yiyeceklerin kendi yağıyla muhafaza edilmesi bu teknik için oldukça önemlidir. Bu teknikle elde edilen yiyecekler ise konfit adını almaktadır.

Özel Tekniğiyle Sarımsak Konfit Tarifi

Sarımsağın Vazgeçilmez Hali! Sarımsak Konfit Tarifi

  •  İlk olarak sarımsaklarınızı güzelce soyun. Dilediğiniz kadar sarımsak kullanabilirsiniz.
  •  Soyduğunuz sarımsakları küçük bir tencereye alın ve sarımsakların üzerini geçecek kadar süzme zeytinyağı ekleyin.
  •  Sarımsaklarınızı dilerseniz ocakta kısık ateşte 1-1.5 saat kadar, dilerseniz de fırında 130 derecede yaklaşık 2-2.5 saat kadar pişirebilirsiniz.
  •  Buradaki püf nokta, sarımsakların acılaşmaması ve kararmaması için kısık ateşte pişirilmesidir. Buna oldukça dikkat edin!
  •  Pişirdiğiniz sarımsakları kavanozlarda ya da saklama kaplarında oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.

Muhteşem sarımsak konfinizi sabah kahvaltılarında ya da ara öğünlerinizde kızarmış ekmeğinizin üzerine sürerek tüketebilirsiniz. Ekmeğinizin üzerine peynir, baharat ve dilediğiniz sebzeleri ekleyerek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Bunun yanı sıra sarımsak koniftinizi mayonezle karıştırarak, sarımsaklı mayonez elde edebilirsiniz. Sarımsak konfitinizi; et, balık, makarna ve pizza gibi yiyeceklerle beraber tüketebilir her yemeğinize ayrı lezzet katabilirsiniz. Ayrıca sarımsak konfitinizin yağını da yemeklerinizde, salatalarınızda ve çeşitli mezelerinizde kullanabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

# sarımsak