Pençe Kılıç Harekâtı Michael Rubin'i korkuttu

CIA'nın psikolojik savaş elemanlarından Michael Rubin, Türkiye'nin başlattığı Pençe Kılıç Hava Harekâtı'na karşı bir yazı kaleme aldı. Rubin, ABD'nin Pençe Kılıç Hava Harekâtı'na karşı PKK'ya uçaksavar vermesi gerektiğini söyledi.

Pençe Kılıç Harekâtı Michael Rubin'i korkuttu

Eski Pentagon yetkilisi, CIA’nın psikolojik savaş elemanlarından Michael Rubin, 1945 internet sitesi için kaleme aldığı yazısında PYD'ye uçaksavar füze verilmesi gerektiğini söyledi.

Her fırsatta Türkiye karşıtı tutumuyla bilinen Rubin, yazısında PKK'nın evrim geçirdiğini ve değiştiğini öne sürdü. Rubin, "PKK'ya yönelik birçok eleştirim olsa da, Türkçe karakterizasyonları gerçekle uyuşmuyor" diyerek PKK'yı aklamaya çalıştı.

Uluslararası ilişkilerde ideolojinin önemli olduğunu belirten Rubin, ABD'nin Türkiye'nin değil PKK'nın yanında olması gerektiğini söyledi. Rubin, " Beyaz Saray, Kongre'yi Türkiye'ye F-16 satışlarına yeşil ışık yakması gerektiğine ikna etmeye çalışmak yerine, Suriyeli Kürtlerin kendilerini F-16'lara karşı savunmaları için araçlar sağlamalıdır" ifadelerini kullandı.

# Pençe Kılıç Hava Harekâtı # michael rubin # Amerika Birleşik Devletleri