Son yılların trendi ünlülerin hayatını karartıyor! Aralıklı orucun zararları nelerdir?

Son yılların en çok uygulanan diyeti Aralıklı oruç hakkında bilim insanlarından uyarı geldi. Hastalıkları tetikleyen Aralıklı oruç ünlülerin yaşam kalitesini azalttı. İşte bilim insanlarının uyardığı Aralıklı oruç diyetinin zararları!

Son yılların trendi ünlülerin hayatını karartıyor! Aralıklı orucun zararları nelerdir?
Bilim insanları Aralıklı oruç diyeti konusunda uyardı

Hollywood yıldızlarının başlattığı Aralıklı oruç diyeti hakkında bilim insanları tarafından açıklama geldi. Victoria Beckham’ın yaptığı ve diğer ünlüler de arasında da yayılan Aralıklı oruç sağlık açısında zararlı olduğu tespit edildi. En hızlı kilo verdiren diyetlerden biri olan Aralıklı oruç, beraberinde birçok hastalığı da getiriyor.

Bu kadar popüler olan ve sonuç alınan Aralıklı orucun zararları ne olabilir? Bilim insanları hangi hastalıklar konusunda uyardı?

Aralıklı oruç nedir

İŞTE ARALIKLI ORUCUN ZARARLARI

Aralıklı oruç diyeti, çok sık yemek tüketilmeyen ve karbonhidrat içermez. Sıvı ağırlıklı olan Aralıklı oruç hakkında bilim insanları şeker hastalığı uyarısında bulundu.

Aralıklı oruç nedir

Aralıklı oruçta 8 saat sonra yemek yenilmesi gerekir. Bu menüde de ağırlıklı olarak sebze haşlama ve protein ağırlıklı olur. 8 saatte bir yapılan bu beslenme şeklinde 8 saat boyunca da sıvı tüketilir.

aralıklı orucun zararları

Uzmanlar bu aralıkların değişmesindeki tehlikenin altında kan değerlerine olan baskıyı hatırlatarak hastalıkların riskinin altını çizdi.

Kan şekerinin dengesizliğinden tansiyona ve beyin fonksiyon bozukluğuna kadar hatırlatan uzmanlar, aralıklı orucun yapılmadan değerlerin kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

Aralıklı oruç nasıl yapılır

Aralıklı oruç kemik indeksini de olumsuz etkiler. Protein yüklemesine rağmen vücut proteinleri bağışıklık sistemi için harcar bu sırada diğer alanlarda protein eksikliği ortaya çıkar.

# diyet # aralıklı oruç # Ünlüler