Bir sonraki KPSS ne zaman? KPSS sınavı o tarihte yapılacakmış!

KPSS 2023 sınav sonuçları bugün açıklandı! Bir sonraki dönemde sınava girecek olan adaylar ise bir sonraki KPSS ne zaman? diye sormaya başladılar. KPSS sınavı tekrardan ne zaman yapılacak? Sınav kurallarında herhangi bir değişiklik var mı? gelin hep birlikte inceleyelim!

Bir sonraki KPSS ne zaman? KPSS sınavı o tarihte yapılacakmış!
Bir sonraki KPSS ne zaman olacak?

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler bir sonraki KPSS sınavına döndü! Sayısal mantık ve sözel mantık sorularıyla yoğun bir şekilde mücadele eden katılımcılar sonuçları bugün öğrendi. Bir sonraki KPSS sınavı ne zaman yapılacak? Hangi yıldan itibaren tekrardan KPSS yapılacak ve sınav kuralları aynı şekilde mi olacak konusunun cevabı da merakla bekleniyor!

BİR SONRAKİ KPSS NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sınavları düzenli olarak her kamu alanı için yapılmakta. Alanına göre farklı tarihleri bulunan KPSS sınav tarihleri sınava katılacaklar için büyük önem arz ediyor. KPSS A grubu ve öğretmenlik sınavı bu yıl yani 2023 yılında yapıldı. Bir sonraki KPSS ne zaman açıklanacak belli oldu. Bir sonraki KPSS A grubu ve öğretmenlik sınavı 2025 yılında yapılacak. KPSS sınavları 2 yılda bir yapılmaktadır. Ancak her alanın 2 yılda bir yapıldığını düşünürsek neredeyse her yıl KPSS sınavı yapılıyor. En son yapılan KPSS sınavının sonuçları 25 Ağustos 2023 tarihinde yani bugün açıklandı.

bir sonraki kpss ne zaman

KPSS SINAV TÜRLERİ NEDİR?

KPSS sınavına okuduğunuz bölüme göre girmelisiniz. Okuduğunuz bölüm ve alanın hangi KPSS sınav türüne uygun olduğunu kontrol ederek durumunuza uygun sınava girebilirsiniz. İşte KPSS sınav türleri şu şekilde:

  • KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri)
  • KPSS Lisans (Alan Bilgisi)
  • KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)
  • KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi)
  • KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ortaöğretim Düzeyi)
  • KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT)
# kpss