Zelenski yönetimine muhalif gazeteci kayıp

Zelenski yönetinimine karşı muhalif tavırlarıyla bilinen Şili-Amerikan vatandaşı gazeteci Gonzalo Lira Lopez Harkov’da kayboldu. Şili Dışişleri Bakanlığı, Moskova’daki konsolosluk aracılığıyla, Ukrayna’nın Harkov kentinde bulunan Gonzalo Lira Lopez’in akrabalarının 15 Nisan’da kendisiyle temasını kaybettiğini bildirdi.

Zelenski yönetimine muhalif gazeteci kayıp

Şili-Amerikan vatandaşı Gonzalo Lira Lopez, Zelenski hükümetine alenen karşı çıktıktan sonra Ukrayna’da kayboldu. Gazeteci, yazar, film yapımcısı ve vlogger Harkov’da yaşıyor ve 15 Nisan Cuma gününden beri kendisinden haber alınamıyor.

Bir çok sayıda gazeteci ve yayıncı , kaybolmadan hemen önce Gonzalo Lira Lopez ile temas halindeydi ve onunla Ukrayna’daki çatışma hakkında röportaj yaptı. Pek çok kişi, diğerleri gibi onun da Ukrayna Devlet Güvenliği tarafından kaçırıldığından ya da en kötüsü olduğundan korkuyor, bu konuda defalarca uyarmıştı. Şilililer ve bağımsız gazeteciler, Şili ve ABD makamlarından bir yanıt ve eylem talep ediyor.

Zelenski rejimine karşı eleştirel tavırlarıyla bilinen gazeteci, sosyal medya hesabından, Zelenski rejiminin ülkedeki muhalif siyasilerin, gazetecilerin, milletvekillerinin kaçırıldığını veya öldürüldüğünü söylemiş ve şunları da eklemişti "eğer bunları söyledikten sonra benden haber alamıyorsanız ben de kaçırıldım"

# abd # rusya # Ukrayna # gazeteci # haber # eylem # medya # lira # Şili