Türk Gençliği meydan okuyor

Türkiye'nin dört bir yanından liseliler emperyalist saldırılara karşı Ankara'da buluşacak, Anıtkabir'e yürüyecek. Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Dikmen 'Almak istedikleri sadece adımız değil, tarihimizdir, kültürümüzdür, vatanımızdır. Başarısız olduklarını göstermek için Ankara’da buluşuyoruz.'dedi.

Türk Gençliği meydan okuyor

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), bugün Türkiye’nin dört bir yanından kaldırılacak otobüslerle Ankara'da buluşacak. Liseliler, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramında Ankara halkını birinci Meclis önüne davet etti. 

Türk Devriminin 102. yılında liseliler Ankara’yı heyecanla, neşeyle ve umutla kırmızı beyaza boyayacak. TLB, Türk gençliğini milli köklerinden koparmak için emperyalizmin eşcinsellik, vatansızlık ve karamsarlık propagandasını büyük liseli yürüyüşüyle kırmayı hedefliyor.

TLB Genel Başkanı Barış Dikmen, Z kuşağının bir deli gömleği olduğunu belirterek yürüyüşün amacını şöyle anlattı:

“Emperyalizmle mücadele eden gençliğin tanımı Z Kuşağı olabilir mi? Enginlere sığmayıp taşan gençliği, Z Kuşağı kalıplarına sığdırabilirler mi? Biz Türk gençliğiyiz! Hayat koymuştur bu ismi bize. Fedakarlıklarla, mücadelelerle belirlenmiştir bu isim. Şimdi bizim elimizden almak istiyorlar adımızı. Almak istedikleri sadece adımız değil, tarihimizdir, kültürümüzdür, vatanımızdır. Başarısız olduklarını göstermek için Ankara’da buluşuyoruz. İşte bu yüzden yürüyoruz Anıtkabir’e. Bu yüzden koşuyoruz Ata’mıza!”
# ankara # türkiye # milli # tbmm # meclis # çocuk # türk # 23 Nisan # tlb # ulusal egemenlik # milli egemenlik