AFAD'dan 21 il için kritik uyarı geldi

AFAD'dan yapılan açıklamada Pazar günü sabah saatlerden itibaren toplam 21 şehirde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

AFAD'dan 21 il için kritik uyarı geldi

AFAD ve  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Pazar günü ilk saatlerden itibaren görülecek yaşığlar için uyarılda bulunarak yaşanaabilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda telefonlara uyarı mesajları gönderildi.

İLLER TEK TEK UYARILDI


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı bilgilendirmede "İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale'nin doğusu ile zamanla Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ile Kastamonu, Sinop ve Bartın'ın iç kesimleri;  Ankara, Eskişehir ve Çankırı; Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Çorum'un batısında kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" ifadeleri kullanıldı.

# bursa # izmir # istanbul # ankara # kastamonu # meteoroloji # sağanak # yağış # Bilecik # AFAD # mesaj # yağmur # ilk # sel