Trabzonspor’un eşleştiği Kızılyıldız hangi ligde? Kızılyıldız hangi ülkenin takımı?

Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli oldu. Trabzonspor da H Grubu'nda Kızılyıldız, Monaco ve Ferencvaros ile eşleşti.

Trabzonspor’un eşleştiği Kızılyıldız hangi ligde? Kızılyıldız hangi ülkenin takımı?

UEFA Avrupa Ligi grup kuraları Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan kura çekiminde belli oldu. Fenerbahçe, B Grubu'nda Dinamo Kiev, Rennes ve AEK Larnaca ile, Trabzonspor da H Grubu'nda Kızılyıldız, Monaco ve Ferencvaros ile eşleşti. Peki, Kızılyıldız nerenin takımı, hangi ülkenin? Trabzonspor’un eşleştiği Kızılyıldız hangi ligde?

KIZILYILDIZ HANGİ ÜLKENİN TAKIMI?

Tam adıyla Fudbalski klub Crvena zvezda ya da Türkçe kaynaklarda anılan adıyla Kızılyıldız,  Sırbistan'ın başkenti Belgrad merkezli futbol takımı.

Crvena zvezda, Belgrad Üniversitesi öğrencileri tarafından 1945'te kuruldu. 1979'da UEFA Kupası finali oynadılar. 1991'de Bari, İtalya'da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı ve aynı yıl Tokyo'da Kıtalararası Kupa'yı kazandılar, UEFA Süper Kupası'nı kaybettiler. 1991 tarihlerinin altın yılı oldu.

KIZILYILDIZ HANGİ LİGDE?

Kulübün 25 Lig şampiyonluğu bulunmaktadır. 25 Süper Lig şampiyonluğunun yanı sıra Kızıl Yıldız, 24 kez de Yugoslavya ve Sırbistan Kupaları'nı müzesine götürmeyi başarmıştır.

# UEFA # fenerbahçe # avrupa # Dinamo Kiev # Sırbistan # kızılyıldız # Rennes # uefa gruplar # AEK Larnaca # Ferencvaros # UEFA eşleşmeler