Gram altın sınırları aştı

Piyasalar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yarım gün açık kaldı. Ama herbirinden ayrı rekor geldi. Dolar 8 lira 32 kuruş seviyesinin üzerine çıktı. Avro ise 9 lira 77 kuruşu gördü. Artış altın fiyatlarına da sıçradı. Gram altın gün içinde 506 liraya kadar yükseldi.

Gram altın sınırları aştı

Haber: Dilek Doğan -Kamera: Emre Alp Genç

Gram altından rekor üstüne rekor geldi. Sert yükselişin nedeni ise dolarkuru. Doların yükselmesiyle yeniden tırmanışa geçen altının gramı 500 lira seviyesini aştı.

Piyasalar 29 EkimCumhuriyet Bayramı nedeniyle yarım gün açık kaldı. Ama herbirinden ayrı rekorlar geldi. Dolar 8 lira 32 kuruş seviyesinin üzerine çıkarak tarihi zirvesini yeniledi. Avro ise 9 lira 77 kuruş seviyesini gördü.

Değerli maden sadece iç piyasada yükseldi. ABD teşvik paketine bağlı olarak Ons altın fiyatları ise geriledi. Bu da dolar kurunda yükselişi tetikledi.

ABD'deki mali teşvik paketi görüşmelerinde yaşanan sorunlar, AB ile olan ilişkiler ve enflasyon raporu altın fiyatların yükselmesine neden olan en önemli nedenler...

Ayrıca Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutup sıkılaştırmayı hedeflemesi de piyasayı karıştırdı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk süreci Ulusal Kana'a değerlendirdi. Vatandaşın gram altın bile alamadığını belirtti.

# abd # Para # piyasa # Merkez Bankası # kur # dolar # ab # Altın # 29 ekim # rekor # cumhuriyet bayramı # ons # gram altın