Azerbaycan Büyükelçisinden kritik uyarı

Ermenistan, Türkiye ve Rusya'yı karşı karşıya getirmeye çalışıyor. İşte bu çarpıcı açıklama Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu'ndan geldi. Bülbüloğlu, Ankara'nın Azerbaycan'a Suriye'den paralı askerler gönderdiği iddialarını da yalanladı.

Azerbaycan Büyükelçisinden kritik uyarı

Atlantik basını ve medya kuruluşları Kafkas hattında Rusya, İran ve Türkiye'yi karşı karşıya getirmeye çalışıyor. ABD güdümlü bu kışkırtmaya Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu'ndan sert tepki geldi.

Bir Rus radyosunda son gelişmeleri değerlendiren Büyükelçi Bülbüloğlu'na, Türkiye'nin bölgeye uçak ve Suriye üzerinden paralı asker gönderdiği iddiaları soruldu. Büyükelçi bu iddiaları yalanlayarak asıl hedefe dikkat çekti, "Burada amaç, Türkiye ve Rusya'yı karşı karşıya getirmektir" dedi.

Türkiye ve Azerbaycan'ın yakın müttefik olduğunu belirten Bülbüloğlu, Bakü'nün milli mücadelesini kendi öz gücü ile yönettiğini vurguladı.

Azerbaycan kendi kendine yeten bir devlet olmakta. Evet, Türkiye yakın ortağımız. Türkiye Azerbaycan'a yakın bir ülke. Türkiye müttefikimiz.. Fakat Karabağ bölgesinde ’da herhangi bir Türk askeri yok. Bölgemizin hava sahasında herhangi bir F-16 yok. Suriye'den paralı asker ise hiç yok..Tüm bunların hepsi yalan haber ve enformasyon savaşı.

ulusal.com.tr

# türkiye # rusya # Ermenistan