Booking tartışması büyüyor

TÜRSAB'ın haksız rekabet gerekçesi ile Booking'in Türkiye'deki faaliyetlerine mahkeme kararıyla ithtiyadi tedbir koydurması ile başlayan tartışma sürüyor. Türkiye Otelciler Birliği'nden mahkeme kararına itiraz geldi. Yargıya başvuran otelciler, Booking hakkında verilen kararın kaldırılmasını istedi.

Booking tartışması büyüyor

Yaz sezonu öncesi TÜRSAB'ın başvurusu ile Booking.com'un Türk vatandaşlarına yönelik hizmet vermesinin önüne geçilmesi ile başlayan tartışma sürüyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, kararında ısrarcı. Türkiye Otelciler Birliği ise tepkili.

Booking.com yüzünden turizmciler karşı karşıya geldi.

Türkiye Otelciler Birliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin açtığı davaya müdahil oldu. Otelciler TÜRSAB değil Bokkin'den yana tavır aldı.

Konuyla ilgili TÜROB'tan yapılan yazılı açıklamada "Booking'in faaliyetlerinin durdurulmasının, zaten zor durumda olan otelcilik sektörünü daha da zor durumda bıraktığı" belirtildi.

Ayrıca yargılama devam ederken verilen ihtiyadi tedbir kararının Booking.com'dan ziyade sektörü ve vatandaşı cezalandırır nitelikte olduğu kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

# türsab # Türkiye Seyahat Acentaları Birliği # booking # Türkiye Otelciler Birliği