HDP'den Millet İttifakı'na çağrı

"Terör odağı" olduğu gerekçesiyle hakkında kapatma davası açılan HDP'den Millet İttifakı'na açık ittifak çağrıları gelmeye devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerini hatırlatan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bundan sonra kimse bizden aynı tavrı beklemesin" dedi. Öte yandan, Eski HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen'den de yeni parti çıkışı geldi. Bilgen, "arkadaşlarımızla çalışma içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

HDP'den Millet İttifakı'na çağrı

CHP ve İyi Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde her ne kadar HDP ile ittifak yapmadıklarını iddia etse de, HDP kanadından gelen açıklamalar, ittifak olduğunu doğruluyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gaziantep'te yaptığı konuşmada, 31 Mart seçimlerini hatırlatarak Millet İttifakı’na seslendi. Buldan, “Bundan sonra kimse bizden aynı tavrı beklemesin." diyerek yapılan ittifakı açık bir şekilde ifade etti.

Ayrıca Pervin Buldan hakkındaki terördavası nedeniyle yerine kayyum atanan HDP'li Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, katıldığı canlı yayında yeni parti iddiaları ile ilgili konuştu:

- Şu anda bir arama çalışması içindeyiz, bir tartışma yürütüyoruz. Önce bir platforma, inisiyatife dönüştüreceğiz. Sonra partiye evirilip evirilmeyeceği konusunda tartışacağız. Çünkü bize diyorlar ki, bu yapı Türkiye'nin faydalanması gereken bir yapı olmalıdır, siyasi partiye indirgenmemelidir. O yüzden iktidar da muhalefet de faydalansın gibi bir görüş öne çıkabilir. Bunu önümüzdeki süreçte göreceğiz. Siyasette kimin yapacağına değil, nasıl yapılması gerektiğine odaklanmalıyız.

# chp # türkiye # hdp # İyi Parti # terör # türk # millet ittifakı # kars # dava # ayhan bilgen # muhalefet # terör odağı