Türkiye'den 5 ülkeye yardım

Türkiye Balkan ülkelerine tıbbi yardım gönderdi. Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek ve Kosova'ya malzeme taşıyan askeri kargo uçağı, Ankara'dan havalandı. Uçak ilk olarak Sırbistan'a gitti. Kolilerin üzerine yazılan Mevlana'nın sözü ise dikkat çekti.

Türkiye'den 5 ülkeye yardım

“Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var.” İşte bu mesajla 5 Balkan ülkesine tıbbi yardım gönderildi.

Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek ve Kosova… Hepsi Türkiye’den yardım talebinde bulundu. Türkiye bu talebi karşılıksız bırakmadı. Hemen harekete geçildi. Gerekli tıbbi malzemeler uçağa yüklendi. Ve o uçak Ankara’dan havalandı.

Koronavirüs ile mücadeleye destek amacıyla Türkiye'nin Balkan ülkelerine gönderdiği tıbbi yardımları taşıyan askeri kargo uçağının ilk durağı Sırbistan oldu. Malzemeler Belgrad’a ulaştı.

Uçağı, Nikola Tesla Havalimanı'nda Savunma Bakanı Aleksandar Vulin ile Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç karşıladı.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan maske, tulum ve hızlı tanı kitinden oluşan yardım malzemeleri, Sırbistan makamlarına teslim edildi.

Bakan Vulin, burada yaptığı açıklamada, bu gibi zor dönemlerde sadece dost halkların ve ülkelerin tanınmadığını, aynı zamanda geleceğin de görüldüğünü belirtti.

Büyükelçi Bilgiç de zor bir süreçten geçildiğinin altını çizerek, Sırbistan'ın bu felaketten en az zararla çıkması temennisinde bulundu.

Türklerin “Dost kara günde belli olur” atasözünü anımsatan Bilgiç, Türkiye'nin bu zor anlarda Sırbistan'ın yanında olduğunu göstermek istediğini kaydetti.

Sabah saatlerinde Ankara'daki Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan kalkan A400M tipi kargo uçağı, Sırbistan'ın ardından Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Kosova'ya da Türkiye'nin yardımlarını ulaştıracak.

Uçaktaki yardım malzemelerinin üzerinde, gönderilen ülke dillerinde ve Türkçe, Mevlana'nın, “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var.” ifadeleri yer alıyor.

Türkiye, geçen hafta da İtalya ve İspanya'ya tıbbi yardımda bulunmuştu.

ulusal.com.tr

# türkiye # Karadağ # Sırbistan # Kosova # Kuzey Makedonya # BosnaHersek