Erdoğan: Başkanlık sistemi bu seçimlerde meydanlarda konuşulacak

Seçimler yaklaştı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlık sistemini yine gündeme getirdi. Parlamenter sistemin "pranga" olduğunu savunan Erdoğan, başkanlık sisteminin seçim meydanlarında da konuşulacak konulardan biri olduğunu belirtti.

Erdoğan: Başkanlık sistemi bu seçimlerde meydanlarda konuşulacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Somali dönüşü üzerinde önemle durduğu konulardan biri de Başkanlık Sistemi oldu. Erdoğan, parlamenter sistemi "ayağımza pranga" ifadesiyle değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da aynı tezi savunduğunu söyleyen Erdoğan, Başkanlık sistemini genel seçimlerde de konuşulacak konulardan biri olduğunu şu sözlerle belirtti: "Ahmet Bey gerek başdanışmanlık yaptığı dönem, gerek dışişleri bakanlığı yaptığı dönemde yine başkanlık sistemini meydanlarda hep konuştuk. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başkanlık sistemini yine aynı şekilde konuştuk, bu göreve böyle geldik. Öyle zannediyorum ki, Ahmet Bey’in de –ki yeni anayasada bile üzerinde durduğumuz konulardan biriydi– savunulacak en önemli tezlerinden bir tanesidir. Bu seçimlerde de üzerinde konuşulacak konularından biri olacaktır diye düşünüyorum."

ulusalkanal.com.tr

# başkanlık sistemi # Başbakan Erdoğan # parlamenter sistem