CHP'den HDP'ye soykırım eleştirisi

CHP, ABD gibi Türkiye'ye soykırım suçlaması yapan HDP'yi eleştirdi. Gelen tepkiler üzerine 3 gün sonra bir açıklama yapan CHP sözcüsü Faik Öztrak, isim vermeden HDP'ye "emperyalistlerin gölgesinde ezik siyaset anlayışı hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi.

CHP'den HDP'ye soykırım eleştirisi

Gelen tepkiler üzerine 3 gün sonra açıklama yaptı. HDP'nin Türkiye'ye yaptığı soykırım suçlamasını eleştirdi.

- Bir sözümüz de, emperyalist tezlere sarılıp bu ülke topraklarında siyaset yaptıklarını zannedenlere.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MYK toplantısında konuştu. Türkiye'ye soykırım suçlaması yapan HDP'ye Hrant Dink’in sözlerini hatırlattı.

- Rahmetli Hrant Dink'in şu sözleri herkesin kulağına küpe olmalıdır: ''Bu sorun emperyalistlerin elinden alınmalı, Türkiye ve Ermenistan bu sorunu konuşarak kardeşçe çözmelidir.

Öztrak, HDP'nin ezik siyaset anlayışının hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu ifade etti.

- Emperyalistlerin gölgesinde yapılan ezik siyaset anlayışı hiçbir şekilde kabul edilemez. Milletimizin iradesi de böyle bir siyaseti her zaman sandıkta buruşturup çöpe atar.

# chp # abd # soykırım # Hrant Dink # soykırım yalanı # sözde ermeni soykırımı # chp hdp # faik öztrak # HDP soykırım # CHP Faik Öztrak # Faik Öztrak HDP # ABD HDP # soykırım suçlaması # HDP ABD # CHP Sözcüsü Faik Öztrak # CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak