Şehit Gaffar Okkan Diyarbakır'da anıldı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, ölümünün 20'inci yılında son görev yeri olan Diyarbakır'da anıldı. Okkan ve şehit 5 polis memuru için vuruldukları yerde anma töreni düzenlendi.

Şehit Gaffar Okkan Diyarbakır'da anıldı

Diyarbakırlılar, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı unutmadı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001'de uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Ali Gaffar Okkan ve 5 silah arkadaşı törenlerle anıldı.

Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy için şehit oldukları yer olan Sezai Karakoç Bulvarı'nda tören düzenlendi.

Törene, Diyarbakır Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, gaziler ve şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gaffar Okkan için yapılan anıta karanfiller bırakıldı.

Gaffar Okkan, 1997'de Diyarbakır'a emniyet müdürü olarak atandığında kent, PKK ve Hizbullah terörünün ağır sonuçlarını yaşıyordu. Okkan kenti adeta baştan yarattı. Görev yaptığı süre boyunca birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaç edindi. 7'den 70'e her yaştan vatandaşla geliştirdiği iyi ilişkilerle Diyarbakırlıların önce sevgi ve saygısını kazandı.

Meslektaşları ve hayırseverlerden topladığı yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelerin ve öğrencilerin yüzünü güldürdü. Gençleri terör örgütlerinden ve uyuşturucu çetelerinden uzak tutmak için spora yönlendirdi. Amatör spor kulüplerini destekledi. Diyarbakırspor birinci lige onunla yükseldi. Kadın trafik polisleri ilk onun döneminde sokağa çıktı.

Gaffar Okkan, Diyarbakır'a sevgisini her platformda dile getirdi. Diyarbakırlılar da O’nun ismini çocuklarında yaşatıyor. Diyarbakır’da çok sayıda genç, Ali Gaffar ismini taşıyor.

# diyarbakır # tören # şehit # emniyet # gaffar okkan # diyarbakırspor # Sezai Karakoç Bulvarı