Gökçek’ten Yavaş’a suç duyurusu

Milyonlar harcanarak yapılan Ankapark, Mansur Yavaş ile Melik Gökçek arasında tartışmaya neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yavaş, Ankapark'ın maliyetinin 750 milyon dolar olduğunu öne sürdü. Eski başkan Gökçek ise "400 milyon harcama yapıldı" iddiasında bulundu. Konu yargıya da intikal etti. Gökçek, Yavaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gökçek’ten Yavaş’a suç duyurusu

Ankapark tekrar gündeme geldi, iki siyasetçi arasında yaşanan tartışma yargıya taşındı.

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek döneminde yapımına başlanan Ankapark, 20 Mart 2019’da açıldı. Ancak 6 ay sonra parkı 49 yıllığına kiralayan şirket çalışanlarına maaş ödeyemez duruma geldi ve 100 kişi işten çıkarıldı.

Başkent Elektrik de 2 buçuk milyon TL birikmiş borcu nedeniyle parkın elektriklerini kesti. Açıldığı günden bu yana vatandaşların ilgi göstermediği park şu an kullanılmıyor.

Ancak Ankapark siyasette yine tartışmaya neden oldu.

Melih Gökçek 2018 yılında yaptığı bir başka açıklama da ise parkın 450 milyon dolara yapıldığını belirtmişti. Mansur Yavaş yeni açıklamasında ayrıca su arıtma ve altyapı çalışmaları için ayrılan paranın Ankapark’a aktarıldığını da ekledi.

ulusal.com.tr

# Ankara Büyükşehir Belediyesi # ankapark