El Fetih'ten Erdoğan'a tokat gibi çıkış!

El Fetih’in yöneticilerinden Barakat El-Ferra, önde gelen Mısır Gazetesi Al Ahram’a verdiği röportajda, Gazze direnişini selamlarken; Erdoğan ve Katar’ın, Filistin’in iç işlerine karışmasını eleştirdi.

El Fetih'ten Erdoğan'a tokat gibi çıkış!

El Fetih’in yöneticilerinden Barakat El-Ferra, önde gelen Mısır Gazetesi Al Ahram’a verdiği röportajda, Gazze direnişini selamlarken, Erdoğan ve Katar’ın, Filistin’in iç işlerine karışmasını eleştirdi.

İsrail’in saldırısını savaş suçu olarak nitelendiren El-Ferra, uluslararası toplumun sessizliğine anlam veremediğini ifade etti.

El Ferra, Hamas’ın Gazze’deki yönetimine son vermenin yolunun İsrail saldırısıyla değil, bağımsız, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Milli Birlik Hükümeti’yle gerçekleşeceğinin altını çizdi.

El Ferra’ya göre Gazze’den İsrail’e roket atılmasının sonlandırılması için “İsrail’in 50 seneden beri işgal ettiği Filistin topraklarından geri çekilmesi” tek yol.

Hamas Başkan Yardımcısı Musa Ebu Marzuk’un “Mısır’ın önerdiği ateşkesi reddetmiyoruz, sadece daha kapsamlı bir anlaşma istiyoruz” açıklamasını eleştiren El Marzuk, Mısır’ın önerdiği anlaşmanın kabul edilebilir olduğunu vurguladı.

Erdoğan Hükümeti’nin Ortadoğu politikasının belirsizliğine dikkat çeken El Ferra, Türkiye’yi hem İsrail, hem de Hamas ile iyi ilişkileri olan İslami bir devlet olarak tanımladı.

El Ferra mülakatta “ne Katar, ne Türkiye, ne de bir başka devletin Filistin’in iç işlerine müdahale hakkı olmadığını” ifade etti.

Haber: Sinan Güzaltan / Kahire

ulusalkanal.com.tr

# mısır # israil # gazze # el fetih # Al Ahram Gazetesi