Türkiye için kritik rapor açıklandı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün Türkiye Temsilciliği Açlık Raporunu açıkladı. Rapora göre dünya genelinde 795 milyon kişi açlık sınırının altında yaşıyor ve yetersiz beslenme oranı yüzde 13’lerde. FAO yetkilileri Türkiye'nin gıda sorunu yaşamaması için önlemlerin alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Türkiye için kritik rapor açıklandı

Dünya genelinde 795 milyon insan açlık içinde… Dünya nüfusunun yüzsde 13'ü de yetersiz besleniyor. Rakamlar Birleşmiş Milletler'e bağlı Gıda ve Tarım Örgütü'nün 2015 Açlık Raporuna ait.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilciliği'nin hazırladığı rapor Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı.

Rapor gıdaların üçte birinin israf edildiği bilgisini veriyor. Açlık sıkıntısı çeken insan yoğunluğu Güney Asya, Sahra Altı Afrikası ve Doğu Asya'da yüzde 20'den fazla.

Toplantıda Türkiye'nin açlık ve gıda güvenliği raporu da açıklandı. Buna göre Türkiye gelişmekte olan çoğu ülkeye göre iyi seviyede ancak FAO gıda güvenliği konusunda uyarılarda bulundu.

Raporda ayrıca Türkiye'nin sürdürülebilir ve sistemli tarıma geçerek, gıda kaybını azaltması gerektiğinin de altı çizildi.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # bm # rapor # fao