İlker Başbuğ'dan koşulsuz destek

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun önerisine destek verdi. Başbuğ, "Biz bu öneriyi çözüm olarak görüyor, koşulsuz destek veriyoruz" dedi. Başbuğ, takas iddiasına da net yanıt verdi.

İlker Başbuğ'dan koşulsuz destek

Ergenekon Davası'nda müebbet hapis cezası alan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Cumhuriyet'e konuştu.

Başbuğ, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun önerilerine, "Bize göre gerçekçi. Olağanüstü şartları ancak olağanüstü tedbirlerle aşabilirsiniz. Biz bu öneriyi çözüm olarak görüyor, koşulsuz destek veriyoruz. diyerek desteğini açıkladı.

Takas tartışmasına da değinen Başbuğ, "Burada kimsenin bir takas düşüncesi yok. Bir tarafta yolsuzluk iddiaları var. Bir tarafta paralel devlet, çete vesaire. İkisinin de üzerinde durulması lazım." dedi.

Başbuğ, "Tutukluluğu dört yılı geçen yüzlerce insan var. Önemli olan bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi" ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın "kumpas" ile ilgili suç duyurusunu da değerlendiren Başbuğ, "geç kalınmış bile olsa olumlu bir merhaledir" dedi.

İlker Başbuğ, kumpasın ordu içinde de destekçileri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi, "Bu kumpas yargı eliyle, kolluk kuvveti eliyle kuruldu. Bir de tabii içimizden birileri var. O olmadan zaten olamazdı."

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # ilker başbuğ # kaynak yayınları # destek # Metin Feyzioğlu # suçlamalara karşı gerçekler # tbb