Taksim'den canlı yayın Ulusal Kanal

AKP’nin internet yasası teklifine karşı, yurttaşlar sokağa çıktı.

Taksim'den canlı yayın Ulusal Kanal

Polis müdahalesi tekrar başladı. Polis yurttaşlara TOMA'dan kimyasal karıştırılmış basınçlı su ile müdahale ediyor. Plastik mermi ile elinden yaralanan yurttaş akrep aracı önünde durarak tepkisini gösteriyor

Akrep araçları cadde üzerinde plastik mermi ile müdahale ediyor

Polisler ara sokaklarda akrep araçları ve plastik mermi ile müdahaleye devam ediyor. Çok sayıda yurttaş gözaltına alındı. Ayrıca yurttaşlar İstiklal Caddesi üzerinde, "Polis'in biberi yakıyorsa bizimde, topumuz yakıyor" diyerek yakar top oynamaya başladılar.

Fenerbahçe taraftarları Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe yıkılmaz marşını okuyor.

İstiklal Caddesi'nde akrep aracından atılan plastik mermi sonucunda bir yurttaş gözünden yaralandı

İstiklal Caddesi üzerinde çevik kuvvet polisleri ve yurttaşlar arasında arbede başladı. Polisler plastik mermi kullanarak gözaltı yapıyor. Cadde üzerinde 1 yurttaşı gözaltı yapmaya çalışan çevik kuvvet polisine çevredeki yurttaş sert tepki gösterdi bunun üzerine çevik kuvvet 3 yurttaşı serbest bıraktı.

TOMA ve çevik kuvvet polisleri Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na doğru geri çekiliyor

Yurttaşlar ara sokaklardan Tünel Meydanı'nda toplanıyorlar. Polisler Tünel Meydanı'ndaki yurttaşlara plastik mermi ile müdahale ediyor.

Galatasaray Lisesi'nin önünde yurttaşlara polis tekrar müdahale ediyor.

Polis amiri Burger King in üzerinde müdaheleye tepki gösteren yurttaşlara "Yukarıdakileri gözaltı yapın" dedi.Bir kişi de yaka paça gözaltına alındı. Polis Galatasaray Meydanı'na doğru çekildi. Ara sokaklardan tekrar toplanan yurttaşlar, "Berkin Elvan onurumuzdur" sloganını atıyor

Polisler İstiklal Caddesi üzerinde TOMA ve plastik mermi ile müdahale ediyor. Ayrıca çevik kuvvet ekipleri cadde üzerinde gözaltılara başladı.

Çevvik Kuvvet Polisleri ve TOMA yurttaşları Tünel Meydanı'na doğru kovalıyorlar. Yurttaşlar her yer Taksim her yer direniş sloganını atıyor.

Çevvik Kuvvet polis'nin sert müdahalesine yurttaşların tepkisi sürüyor. Ulusal Kanal'a kouşan bir yurttaş yüksek sesle, "Bilal'i alın Bilal'ı" diye tepki gösterdi

Polis TOMA ile müdahaleye başladı. Yurttaşlar ara sokaklara sığındı.Yurttaşlar barikat oluşturuyorlar.

Sosyal medya kullanıcıları #18Ocak18DeSokaklara etiketiyle İstanbul Taksim, İzmir Alsancak, Ankara Kızılay, Eskişehir Espark, Bursa Heykel, Kocaeli Cumhuriyet Parkı, Antakya Armutlu ve birçok kentte eylemler başladı.

Yurttaşlar, "Sansüre hayır demek için, iletişim ve haber hakkımız için, sokağa özgürleşmeye! İnternetimi, Parkımı, Evimi, Sokağımı, Elbisemi, Başörtümü, Hamileliğimi, Kürtajımı, Sansürleyemezsin!" sloganlaro ile toplanmaya başladı

Eylemlerin İstanbul ayağında adres Taksim'de yurttaşlar toplanmaya başladı. Çevvik kuvvet Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nı kapattılar. Ayrıca İstiklal Caddesi üzerinde polisler ara sokaklara barikat kurdu.

Yurttaşlar, "İnternetime dokunma" eyleminin yanı ısra Fenerbahçeli taraftarlarda Taksim'de Fenerbahçe Spor Klubün Başkanı Aziz Yıldırım'a verilen kararı protesto etmek için toplandılar.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan yurttaşlar, "Hırsız Tayyip", "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk" sloganları ile polis barikamtına doğru ilerliyorlar.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # Taksim # gözaltı # İstiklal Caddesi # plastik mermi # toma # çevvik kuvvet