CHP'de Kürdistan diyen adayla devam kararı

CHP'den son dakika 'Kürdistan' düzeltmesi geldi. CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardıcı Faik Öztrak bugün yaptığı açıklamada CHP'nin Edremit adayı Selman Hasan Arslan hakkında kesin ihraç istemiyle işlem başlatıldığını kaydetmişti. Ancak Öztrak daha sonra bir düzeltme yayınlayarak disiplin işleminin Arslan hakkında değil, eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu için başlatıldığını duyurdu. CHP'nin 'Kürdistan' söylemine işlem yapmaması dikkat çekti

CHP'de Kürdistan diyen adayla devam kararı

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardıcı Faik Öztrak, Kürdistan ifadesi nedeniyle tepkilere neden olan CHP'nin EdremitBelediye Başkan adayı Selman Hasan Arslan'ın değil eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu hakkında işlem başlatıldığını açıkladı.

CHP'li Öztrak, CHP'nin Edremit Adayı Selman Hasan Arslan'ın ismini sehven söylediğini, ihraç istemiyle disipline sevk edilen ismin eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu olduğunu açıkladı.

'ARSLAN'IN SÜREÇLE İLGİSİ YOK'

Öztrak açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün düzenlediğim basın toplantısında, sorulan bir soru üzerine yaptığım açıklamada Edremit Belediye Başkan adayı ifadesi sehven geçmiştir.

Edremit’teki olayda kesin ihraç talebiyle disipline verilen, sela konusunda yakışıksız ve kabul edilemez sözleri nedeniyle eski Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’dur.

Edremit Belediye Başkan adayımız Selman Hasan Arslan’ın bu süreçle ilgisi yoktur. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım.”

NE OLMUŞTU?

CHP Balıkesir Belediye Başkan adayı Selman Hasan Arslan, mitingde mikrofon açık unutulunca bir skandala imza atmıştı. Yanına gelen bir işadamının “Oyum Kürdistan'a” sözlerine “Yani bize” diye karşılık veren CHP'li aday, CHP-HDP itifakını bir kez daha belgelemişti.

Yerel seçimlerde birçok bölgede ittifak halinde olan CHP ve terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ilişkisi, bir kez daha belgelenmiş oldu.

ulusal.com.tr

# chp # adayı # Başkan # belediye # Edremit