Kesin bilgi, müdahale var!

Müdahale var mı? Evet var. İstanbul Sanat Fuarı'nda... Fuarda bu yıl inanılmaz bir olay yaşandı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ı resmeden tablo savcılık tarafından yasaklandı, fuardan kaldırıldı. Serginin düzenleyicileri ve sanatçılar Ulusal Kanal'a konuştu, sansüre tepki gösterdi.

Kesin bilgi, müdahale var!

Bu kez müdahale sanata, hem de savcılık kararıyla.

Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen İstanbulSanat Fuarı'nda skandal bir olay yaşandı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ı resmeden bir tablo, savcılık kararıyla yasaklandı. Müdahale

edilen serginin adının "Müdahale var mı?" olması ise olayın ironisini de ortaya koydu.

Tablonun yer aldığı serginin düzenleyicisi Denizhan Özer ve fuarın müdür yardımcısı savcılığa ifade verdi. Nova Kosmikova’nın Başbakan Erdoğan'ın yüzünden petrol akarken resmettiği tablonun kaldırılması tepki topladı.

Fuardaki diğer sanatçılar eserlerinin üzerini siyah çöp poşetleri ile kapattı. Sergiye emek veren isimlerden Sanatçı Denizhan Özer bu olayın sadece resime değil, hayata bir müdahale olduğunu belirtti.

Sanatçılar Girişimi adına Ulusal Kanal'a konuşan Edip Akbayram, her dönem bu tip ederlerin yapıldığını, ancak hiç bir zaman böyle bir tahammülsüzlüğün yaşanmadığının altını çizdi.

Haber - Kamera

İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # müdahale # tablo # sanat fuarı