Antalyalılar demokrasi ve devrim şehitlerini unutmadı

Uğur Mumcu Araştırma ve Gazetecilik Vakfı'nın 24-31 Ocak tarihleri arasında 'Adalet ve Demokrasi Haftası' ilan etmesinin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Antalya Cumhuriyet İçin El Ele Platformu, demokrasi, cumhuriyet ve devrim şehitleri için çelenk töreni düzenledi. Güllük Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na sloganlar ve çelenkleriyle yürüyen Antalyalılar, meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenklerini sundu.

Antalyalılar demokrasi ve devrim şehitlerini unutmadı

Katili Tanıyoruz, Emperyalizm! Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın gladyo tarafından katledilmesinin yıldönümünde Antalyalılar, demokrasi şehitlerini unutmadı, 24-31 'Adalet ve Demokrasi Haftası' etkinlikleri kapsamında çelenk töreni düzenledi. Güllük Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Devrim Şehitleri Ölümsüzdür" sloganları ve çelenkleriyle yürüyen Antalyalılar Meydan'daki Atatürk Anıtı'na çelenklerini sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk sözü Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Şube Başkanı İbrahim Daş aldı. Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun emperyalizm tarafından şehit edildiğini vurgulayan Daş, emperyalistlerin bir ülkeyi işgalden önce alan temizliği yaptığına dikkat çekerek, dün Malta Sürgünleri, bugün ise Silivri sürgünlerinin yaşandığını belirtti. Türkiye'nin aydın birikiminin aramızdan alınışının ve zindanlara atılmasının boş yere olmadığını söyleyen Daş, tetikçi olarak kimler kullanılırsa kullanılsın asıl suçlunun emperyalizm olduğunu vurguladı ve emperyalizme karşı direnmenin tüm yurttaşların görevi olduğunu söyledi. Daş; "Gericiliğe, bölücülüğe, işgale, sömürüye, hırsızlığa, her türlü yozlaşma ve yabancılaşmaya ve tüm bunların suçlusu emperyalizme karşı direnmek ve mücadeleyi kazanmak, Mustafa Kemal'in manevi mirasçıları olarak hepimizin görevidir" diye konuştu. Uğur Mumcu'nun sorduğu soruların bugün de geçerliliğini koruduğuna dikkat çeken Daş, "Siyaset, ticaret, medya, terör ilişkisine karşı çıkmış, haklı çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

2015 Sözde Ermeni Soykırımın Kabul Yılı Değil, Çanakkale Zaferinin Dünyaya Duyurulacağı Yıl Olacak

Sözde demokratikleşme adı altında çözüm diyerek ülkenin bölünme, milletin çözülme sürecine getirildiğini kaydeden Daş, bölünmenin şimdiki adının Osmanlıcılık olduğunu, bununla da yetinilmediğini Yeni Osmanlıcılık diyenlerin sözde Ermeni Soykırımı yapıldı der olduğunu belirterek, "Türk Milletinin soykırım yapmadığını dünya alem bilmektedir. 2015 yılı sözde Ermeni soykırımının kabul yılı değil, emperyalizme karşı kazandığımız Çanakkale Zaferinin dünyaya duyurulduğu yıl olacaktır. Buradan dosta düşmana seslenmek istiyorum; Türkiye Cumhuriyetini kimse bölemez. Ne İstiklal Marşımızdan, ne şanlı bayrağımızdan, ne de Türk Milleti tanımından vazgeçeriz" ifadelerini kullandı.

Mumcu'nun ve Okkan'ın Millete Emaneti, Mustafa Kemal Devrimlerini Tamamlamak

İşçi Partisi(İP) adına konuşan Rıza Türkmendağ, Uğurların, Gaffarların ölmeyeceğini, onların 'Ya istiklal ya ölüm' diyenlerden olduğunu kaydetti. Demokrasi ve devrim şehitlerinin Türk Milletine bir emanet bıraktığını vurgulayan Türkmendağ, o emanetin Mustafa Kemal'in devrimlerini tamamlamak olduğunu söyledi. Türkmendağ; "Bizler yeniden, Mustafa Kemal'in tam bağımsız, özgür, halkçı cumhuriyetini kurma ufkundayız. Türkiye'deki Amerikan işbirlikçilerini, emperyalist uşaklarını Mustafa Kemal'in demir süpürgesiyle süpüreceğimiz günlerin ufkundayız. Ant olsun, söz veriyoruz Uğurlara, Gaffar Okkanlara, tam bağımsız Türkiye'yi kuracağız. Mustafa Kemal'in devrimlerini, cumhuriyeti yeniden baş tacı edeceğiz. Ve cumhuriyeti yıkmak isteyenlerden hesap soracağız" diye konuştu.

Mumcu, Bugünler İçin O Gün Katledildi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Cavit Arı, Türkiye'nin getirildiği koşullara dikkat çekerek yaptığı konuşmasında Uğur Mumcuların işte bu günler için katledildiğini belirtti. Arı şunları söyledi; "Bugün görüyoruz ki iktidar, laiklikle ve cumhuriyetin değerleriyle uğraşmakta. Yine görüyoruz ki, bölücüler amaçlarına ulaşmak için, var gücüyle çalışmakta. İşte bunlara karşı çıkan Uğur Mumcu, ta o zamanlar söylemişti, ta o zamanlardan bugünleri görmüştü. Ve bugünleri gördüğü için katledildi. Biz şunu açık yüreklilikle söyleyebiliriz ki, bizler var olduğumuz, cumhuriyetçiler, Atatürkçüler müddetçe hiç kimse cumhuriyeti yıkamayacak, Uğur Mumcu'yu unutturamayacaktır."

Konuşmaların ardından çelenk töreni son buldu.

Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Ekin Akgün / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

# demokrasi # uğur mumcu # ali gaffar okkan # devrim şehidi