Erdoğan'dan CHP'ye tezkere tepkisi: ''CHP, HDP'ye biat etti, ortaklık resmiyet kazandı''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Irak ve Suriye tezkeresine "Hayır" oyu veren CHP'ye sert tepki gösterdi. HDP ile ittifakının resmileştiğini söyleyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin emir eri haline geldiğini belirtti.

Erdoğan'dan CHP'ye tezkere tepkisi: ''CHP, HDP'ye biat etti, ortaklık resmiyet kazandı''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin PKK'nın siyasi uzantısı ile birlikteliğini ''CHP'nin terör örgütünün oyuncağı HDP'ye teslim olması, HDP'ye biat etmesi, boyun eğmesi...'' sözleriyle özetledi. Sınır ötesi operasyonlar için gerekli tezkerelere hayır diyen CHP yönetimine tepki gösterdi.

- HDP yöneticileri CHP'ye bir çağrı yaptı. Bu çağrı da HDP'nin içinde fiilen yer aldığı siyasi ittifakının devamı, CHP'nin tezkereye destek olmama şartına bağlanıyordu. CHP tehdit ediliyordu. Onurlu bir partinin ve liderin çıkıp 'Siz kim oluyorsunuz da tehdit ediyorsunuz' diyerek HDP'ye ağızlarının payını vermesi bekleniyor. Artık böyle bir yönetim yok.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'nin Irak ve Suriye tezkeresine "Hayır" oyu vermesiyle HDP ile ittifakın resmileştiğini söyledi.

- Asıl sorulması gereken soru Kılıçdaroğlu'nun nasıl olup da HDP'nin emir eri haline geldiğidir. CHP - HDP ortaklığı bu tezkere oylaması ile resmiyet kazanmıştır. Bu tezkerenin amacı da sınırlarımız boyunca kurulmak istenen terör koridoruna izin vermemek ve terör saldırılarını kaynağında kurutmaktır.

KILIÇDAROĞLU'NA BÜYÜKELÇİ TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Osman Kavala'nın tahliyesini isteyen 10 büyükelçi üzerinden de eleştirdi.

- Geçtiğimiz günlerde bir grup büyükelçinin halen yürüyen bir davaya dair yaptığı hadsiz açıklamaya karşı sergilediğimiz onurlu duruş Kılıçdaroğlu'nu rahatsız etmiş. üyükelçilerin ülkemize ve yargı kurumlarımıza yönelik ağır hakaret olarak gördüğümüz açıklamasıyla kimin nerede durduğunu takip ettik.

TARIMDA ARTAN GİRDİ MALİYETLERİ

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın gündeminde tarımdaki gelişmeler de vardı. Tarımın en az savunma sanayi kadar önemli olduğunu vurguladı.

- Elbette son dönemde her kesim gibi çiftçilerimizin yaşadığı sıkıntıları da yakından takip ediyoruz. Salgınla başlayan küresel üretim ve lojistik krizi, tarım sektöründe gübre, yem ve enerji fiyatlarında artışa yol açtı. Üreticilerimizden ricam, tek karış boş arazi bırakmadan tarla ve seralarını ekmeleri, ahırlarını dolu tutmalarıdır.

# erdoğan # ak parti # suriye # terör # ırak # cumhurbaşkanı erdoğan # büyükelçi # çiftçi # tepki # chp hdp # tezkere # Tarım # TBMM Grup Toplantısı # osman kavala # Erdoğan haberleri # chp kemal kılıçdaroğlu # erdoğan açıklama # evet oyu # hayır oyu # AK Parti Erdoğan # erdoğan kılıçdaroğlu # chp hdp iş birliği # Erdoğan son dakika # Erdoğan Osman Kavala # erdoğan osman kavala büyükelçi # erdoğan büyükelçi # girdi maliyeti # erdoğan grup konuşması # erdoğan grup toplantısı # erdoğan konuşma haberleri