2021 geçerli olacak asgari ücret maratonu devam ediyor

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret maratonunda ikinci toplantı 15 Aralık'ta yapılacak. Görüşmeler öncesi masada işçiyi temsil eden Türk-İş'ten yeni açıklama geldi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, emekçileri tebessüm ettirecek bir rakam beklediklerini ifade etti. Komisyonda Türk-İş heyetinde bulunan Özgül Yardımcı isimli engelli yurttaş da bir açıklama yaptı. Geçim şartlarını anlatan Yardımcı, bu yıl asgari ücretten daha umutlu olduğunu belirtti.

2021 geçerli olacak asgari ücret maratonu devam ediyor

Asgari ücret görüşmelerinde gözler ikinci toplantıya çevrildi.

İlk görüşme öncesi Türk-İş, Hak-İş ve DİSK ortak açıklama yaparak çalışanların beklentilerini açıklamıştı. Asgari ücretlinin vergiden muaf tutulması, asgari ücretin Asgari Geçim İndirimi hariç ve net olarak açıklanması talepler arasında yer aldı.

Gözler şimdi 2021 yılında geçerli olacak asgari ücret belirlemek için Türk-İş, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ve Çalışma Bakanlığı'nın yapacağı 15 Aralık'taki toplantıda. Toplantı öncesi Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan da yeni açıklama geldi.

Bu yıl Türk-İş heyetinde asgari ücretle çalışan Özgül Yardımcı isimli engelli yurttaşa yer verdiklerini hatırlatan Atalay, bu yıl çalışanları tebessüm ettirecek bir rakam beklediklerini ifade etti.

Komisyonda milyonlarca asgari ücretlinin sesi olarak yer alan Özgül Yardımcı da ilk kez konuştu. İki çocuk annesi ve eşi uzun süredir işsiz olan Yardımcı, tek maaşla nasıl geçinmeye çalıştığını paylaştı. Bu yıl asgari ücret rakamından umutlu olduğunu dile getirdi: ''Eşim elektrikçi ama uzun süredir işsiz. Tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz. Dün yine markete gittim, zeytinyağı ve yumurta aldım 90 lira ödedim. Bunun kirası var, faturaları var. Geçinemiyoruz.''

# türkiş # Asgari ücret # disk # hakiş