Salgının hizmet sektörüne etkileri

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında şüphesiz hizmet sektörü geldi. Karantina döneminde iş yerleri kapanan lokanta, kafe ve pastane gibi işletmelerde çalışanlar diğer sektörlere yöneldi. Ulusal Kanal ekibi İzmir’de lokanta sektöründe yaşanan kalifiye eleman sorununa mercek tuttu.

Salgının hizmet sektörüne etkileri

Haber: Samet Can Kocagür

Salgın dönemindeki tam kapanmanın yaşandığı günlerde hizmet sektörü büyük yara aldı. Sektör içerisinde çalışan birçok personel ekonomik zorluklar nedeniyle farklı iş kollarına yöneldi.

Hizmet sektöründeki çalışanların farklı meslek gruplarına yönelmesi özellikle lokanta sektöründe kalifiye eleman eksikliğini gündeme getirdi. İzmir’de babadan oğula 60 yıldır faaliyet gösteren lokanta işletmecisi Alpay Okyay, sektördeki personel sorununu dile getirdi.

Kalifiye eleman sorunun çözümünde mesleki eğitim önemli yer tutuyor. İşletmeci Alpay Okyay, devletin mesleki eğitim konusunda öncü olmasını istedi.

Okyay, tam kapanma döneminde maddi ve manevi olarak büyük zorluklar yaşadıklarına dikkat çekti. Devletten sektörleri için destek talep etti.

Koronavirüs salgınıyla savaşta en önemli silah aşılar. Yurt genelinde vaka sayılarının artışıyla birlikte aşısız yurttaşların bazı işletmelere alınmaması tartışılıyor. Lokanta esnafı da bu konuda ilerleyen günlerde yeni adımların geleceğinin sinyalini verdi.

# koronavirüs # Kovid19 # lokanta # kafe # pastane # hizmet sektörü # koronavirüs salgın