Alkol satışı yasak mı değil mi?

TESK'ten gelen "yasak yok içki satmaya devam edeceğiz" açıklaması sonrası İçişleri Bakanlığı da bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Tam kapanma döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatlar başlatılacak" denildi. Ulusal Kanal farklı illerde yaptığı araştırmada ise bazı tekellerde alkol satışının yapıldığını belirledi.

Alkol satışı yasak mı değil mi?

Alkol satışı yasağı var mı yok mu tartışmaları sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Tartışma, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken'in "Herhangi bir yasak olmadığı için alkollü içki satışına devam edileceğini" açıklaması ile başladı.

Sosyal medyada paylaşılan "alkol satışı yasağı kalktı" haberleri sonrası İçişleri Bakanlığı yazılı açıklama yaptı.

Bakanlıktan "yanlış bilgilendirme" ile ilgili açıklamada, "Tam kapanma döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatlar başlatılacak" denildi.

İçişleri Bakanlığı kısıtlamalara yönelik bilgilendirmelerin resmi olarak Bakanlık, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının ise valilikler tarafından ilgili kurumlar ve kamuoyuyla paylaşıldığını belirtti. Bunlar dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi istendi.

Yasak mı değil mi tartışması ile ilgili Kütahya Valiliği'nden de bir açıklama geldi. Valilik, "Bazı basın yayın organlarında ilimizde marketlerde alkol satışına izin verildiği yönünde maksatlı haberler yer almaktadır" ifadeleriyle bir yazılı metin paylaştı.

"Tekel büfelerin faaliyetleri İçişleri Bakanlığımız tarafından sınırlandırılmıştır" açıklaması yapan Valilik, "Aykırı hareket edenlere adli ve idari işlem uygulanacağını" hatırlattı.

Kütahya Valiliği'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı resmi açıklamasını İçişleri Bakanlığı da retweetledi.

Bakanlık açıklamasına rağmen Ulusal Kanal farklı illerde yaptığı araştırmada bazı tekellerde alkol satışının yapıldığını gözlemledi.

# Kütahya # süleyman soylu # İçişleri Bakanı # tam kapanma # alkol # tekel # alkol yasağı # tekel bayi