Üreticiye yerli gübre müjdesi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Türkiye’nin ilk kimyevi gübre fabrikası, 2023'te Türk çiftçisi için yeniden üretime başlayacak. 2007’den beri herhangi bir üretim faaliyetinin yapılmadığı tesis için projeler tamamlandı. Türk tarımını yakından ilgilendiren bu önemli gelişmeyi GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı duyurdu.

Üreticiye yerli gübre müjdesi

Tarımda verimliliğin en temel etkenlerinden gübre, sebze ve meyveyetiştiriciliğinde hayati önem taşıyor. Üretim maliyetini yükselten girdilerin başında geliyor. Üreticiye müjdeli haber de Hatay'dan geldi. Türkiye'nin ilk kimyevi gübre fabrikası2023'te Türk çiftçisi için yeniden üretime geçecek.

GÜBRETAŞ’ın ilk tohumu 1954’te Hatay'ın İskenderun ilçesinde atıldı. O dönem 100 bin ton üretim kapasitesine sahipti. Yıllar içinde yapılan yeni tesis yatırımlarıyla yıllık katı gübre üretim kapasitesi 985 bin tona ulaştı.

İskenderun’daki bu ilk fabrikada 2007 yılından bu yana herhangi bir üretim faaliyeti yapılmıyordu. GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, tesisi yeniden faaliyete geçirecek planlamaları tamamladıklarını belirtti.

# türkiye # hatay # İskenderun # üretici # tesis # meyve # fabrika # yetiştirici # Gübre # 2023 # sebze # gübretaş