İşte fotoğraftaki ilginç ayrıntı

İşte fotoğraftaki ilginç ayrıntı

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, Okmeydanı'nda olaylı başladı. Sabahın erken saatlerinde Piyalepaşa Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi'ne çıkan sokaklarda toplanan yurttaşlara polis sert müdahale etti. Müdahale sırasında polis Taksim'e çıkmak isteyen yurttaşlara biber gazı, tazyikli su ve plastik merminin yanı sıra daha önce Gezi Parkı eylemlerinin müdahalesi sırasında tanık olduğumuz sapanla da müdahale edildi.

Doğan Haber Ajansı muhabirinin objektifine yansıyan bu fotoğraf karesinde eylemciler tarafından atılan bir cisim sonucu yaralanan polisin karga tulumba taşınması sırasında çelik yelek giyen bir sivil polisin elinde sapanla olduğu açıkça görülüyor.

En son Gezi Parkı eylemleri sırasında kullanılan sapanlı polisin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı kamuoyona yaptığı açıklamada, biber gazı, muşta, içi dolu baston ve sapan ithal edileceğini ifade etmişti.

Konu ile ilgili telefon ile görüştüğümüz İstanbul Emniyeti Basın ve Halkla İlişkiler Büro Amirliği'i sorduğumuz, "Polis teşkilatı envarterinde sapan var mı?" sorusunu yanıtsız bıraktı. Daha sonra da Bilgi Edinme Büro Amirliği'ne yazılı olarak başvuru üzerine henüz bir açıklama gelmedi.

Gökhan Çelik

ulusalkanal.com.tr

# hayati yazıcı # polis # gezi parkı # 1 mayıs # okmeydanı # çevvik kuvvet # sapan # sivil polis