Mahmut Abbas, İsrail saldırılarının uzamasından Hamas'ı sorumlu tuttu

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İsrail saldırılarının uzamasından Hamas'ı sorumlu tuttu. Filistin televizyonuna konuşan Abbas, milli birlik hükümeti konusunda da endişeli olduğunu söyledi.

Mahmut Abbas, İsrail saldırılarının uzamasından Hamas'ı sorumlu tuttu

İsrail-Filistin ateşkesi, Mısır'ın arabuluculuğunda sağlandı.

AKP ve Katar'ın başarısız ateşkes girişimlerinin ardından, İsrail saldırılarını arttırmıştı. Mısır'ın devreye girmesiyle ateşkes, 51 gün sonra sağlandı.

Ancak geç gelen ateşkese, yalnızca dünaydan değil, ateşkesin tarafları da tepkili. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a göre, İsrail saldırılarının uzamasından Hamas sorumlu.

"2 bin şehit vermekten, 10 bin Filistinli'nin yaralanmasından ve 50 bin evin yıkılmasından kaçınabilirdik. Hamas, ilk olarak savaşı durdurmak yerine talepleri tartışmaya öncelik verdi, bu da çatışmayı gereksiz yere uzattı ve şiddetlendirdi."

Filistin Televizyonu'na konuşan Abbas, 23 Nisan'da kurulan milli birlik hükümetinin geleceği konusunda da endişeli olduğunu, hükümetin süremeyeceğine dair korkuları olduğunu söyledi.

İçinde Hamas'ın da olduğu Milli Birlik Hükümeti, ilk ateşkes teklifini kabul etmiş, ancak Hamas'ın eski Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Katar'dan anlaşmayı reddettiğini açıklamıştı. Bunun üzerine İsrail Filistin'i karadan, havadan ve denizden vurdu, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise 100 civarından 2 bin 150'ye çıktı.

ulusalkanal.com.tr

# mahmut abbas