Polislere, çalışan kadınlara ve öğrencilere yeni haklar

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim sonrası açıkladığı eylem planında yer alan vaatlerin bir bölümünü içeren “Torba tasarı” Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Tasarıya göre muhtarların net 940 lira olan ödenekleri bin 300 liraya yükseltilecek. Esnafa verilecek desteğin yanı sıra polislere, kadınlara ve öğrencilere de yeni haklar geliyor.

Polislere, çalışan kadınlara ve öğrencilere yeni haklar

Muhtarların net 940 lira olan ödenekleri bin 300 liraya yükseltilecek. Öğrenim gören gençlerden pasaport harcı alınmayacak. Kadınlara yeni haklar gelecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçimin ardından açıkladığı eylem planında yer alan vaatlerin bir bölümünü içeren “torba tasarı” Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Tasarıya göre, emekli olduktan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışmaya devam eden esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırılacak.

Polislerin ve uzman erbaşların ek göstergeleri yükseltilecek. Aynı zamanda polislerin emniyet hizmetleri tazminatı da yüzde 25 artırılacak.

Yemden ve gübreden Katma Değer Vergisi alınmayacak. Yeni iş kuran gençlere 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacak.

Tasarıyla kadınlara da yeni haklar tanınacak. Kadın memurlar doğum yapmaları halinde analık izni sonrasında birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda 6 ay süreyle günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışacak. Bu durumda mali ve sosyal haklarda herhangi bir kesinti yapılmayacak. Kadın işçiler de doğum sonrası yarım çalışma ödeneği karşılığında yarı mesai yapabilecek.

ulusalkanal.com.tr

# öğrenciler # polislere