Kayseri'nin rezidansta yaşayan dilencileri

Kayseri'de çöpten yiyecek topluyormuş gibi görüntü veren dilencilerin sahtekarlık yaptığı ortaya çıktı. Dilenci görünümlü sahtekarların rezidansta yaşadığı tespit edildi. Sahtekarlığı ortaya çıkaran Kayseri Büyükşehir Belediyesi, "Bu gibi insanlara para verilmemesini vatandaşlarımızdan rica ediyoruz" açıklaması yaptı.

Kayseri'nin rezidansta yaşayan dilencileri

Çöp kutusu kenarında dileniyormuş gibi yapıp insanları kandırdılar, duygularıyla oynadılar.

Görüntüler Kayseri'de çekildi. Rezidansta kalan ve çalıştıkları bölgelere gidiş gelişlerinde taksiyle seyahat eden dilenciler zabıta ekipleri tarafından yakalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Dilencilerin çöpten yiyecek toplıyormuş gibi sahte yollara başvurduğu açıklandı.

Belediye yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Zabıta ekipleri, farklı kentlerden gelerek özellikle alışveriş merkezleri, marketlerin yakınlarında bulunan çöp konteynerlerinin önlerinde poşetle getirdikleri yiyecekleri buradan toplamış gibi davranıp insanların duygularını sömüren ve yanlarındaki çocuklarıyla para toplayan dilencilere müdahale ederek, onları bu bölgelerden uzaklaştırdı. Bu yöntemi kullanan dilencilerin belirledikleri noktalara taksilerle gidip geldikleri, kiralık rezidanslarda kaldıkları ve vatandaşların para dışında verdikleri yiyecekleri çöpe attıkları tespit edildi.

Bu gibi insanlara para verilmemesini vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin talepleri valilik, belediyeler ve kaymakamlıklar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Kayacık, vatandaşları uyardı.

# kayseri # dilenci # aile # cop # kayseri büyükşehir belediyesi