Ulusal Radyo Çanakkale'de yayında: 107.7

Ulusal Kanal ailesinin atılımları devam ediyor. Başarılı bir kampanya süreci sonunda Digiturk ve Tivibu platformlarında yerini alan Ulusal Kanal radyosunu büyütmek için de yeni adımlar atıyor. İlk hedef frekans ağını genişletmek ve radyo programı içeriklerini zenginleştirmek.

Ulusal Radyo Çanakkale'de yayında: 107.7

Halkın Sesi Ulusal Radyo 2021 yılına hızlı girdi. Marmara bölgesinde frekans ağını genişleten Ulusal Radyo 18 Mart günü itibariyle zaferin kenti Çanakkale'de yayına başladı. Ulusal Radyo Çanakkale frekansı 107.7 olarak belirlendi.

Ulusal Radyo, Ulusal Kanal'la ortak yayınların dışında yedi radyoya özgü programla dinleyicisiyle buluşuyor. Deneyimli televizyoncu Gûlgun Feyman, Ulusal Radyo'nun sesine ses katanlardan. Feyman, "radyo benim ilk göz ağrımdır" diyor:

- Televizyonu kucaklayıp her yere götüremezsiniz ama radyoyu her an her yerde dinleyebilirsiniz.

- Benim gibi mutfakta yemek yaparken, kitap okurken, araç kullanırken, spor yaparken her yerde radyoyu dinleyebilir hem eğlenir hem bilgilenir, hem de yurttan ve dünyadan haberlere erişirsiniz.

- Ancak ülkemizde bu anlayışla yayın yapan kaç radyo istasyonu var? Size adres vereyim.

- Sadece Ulusal Radyo. Yayın ağını durmadan genişleten ulusal radyo 18 Mart günü 107.7 frekansında Çanakkale’de de dinlenebilecek.100.8 frekansıyla İstanbul’da yayın hayatına başlayan ulusal radyomuz internetten, ve Facebook'tan da artık rahatlıkla dünyanın her köşesinde dinlenebiliyor.

- Özgün programları, renkli ve güçlü konukları, televizyon ortak yayını ile tüm dünyaya duyurduğu haberler ve özel programları ile ulusal radyo artık vazgeçilmezimiz oldu.

- Ben de cumartesi günleri saat 15.00’den başlayarak 16.30’a dek Cumartesi Neşesi programını hazırlayıp sunuyorum. Radyom olmadan yapamam.

- Her an ulusal radyo benim sesim, nefesim, bilgi ve haber kanalım. Yaşasın Ulusal Radyo…

Hafta içi her gün Uğur Atis'le Ayaküstü Bir Şeyler saat 14.45'te yayında. Program, Uğur Atis'in; "Benim güzel ülkem, canım Türkiye'min güzel insanları az önce duydunuz zilin sesini" anonsuyla başlıyor. Pazartesi günü ekonomi gündemi ile haftaya başlayan Ayaküstü Bir Şeyler, geniş bir yelpazede içerik üretiyor. Programda müzikten spora, trafik raporuna, hava durumundan, Mavi Vatan'dan gündemine bir çok başlık işleniyor. Sanatın nabzının da tutulduğu programda tiyatro, sinema ve dizi emektarları da düzenli olarak konuk oluyor.

Radyoda pazar günleri ise Meşveret zamanı. Ulusal Kanal Genel Müdür Yardımcısı Erdem Özdemir programı hazırlayıp sunuyor. Özdemir radyoya ilişkin 2021 planlarıyla ilgili şöyle dedi:

- Ulusal Kanal tüm platformlarda yerini aldı.

- 2021 yılı atilim yılımız. Ulusal Radyo'nun da yayın ağını genişletiyoruz.

- Türk milletinin bir destan yazdığı topraklarda, Çanakkale'de de artık Türkiye'nin milli sesi yankılanacak.

- Önümüzdeki süreçte Ulusal Kanal ve Ulusal Radyo her gecen gün güçlenecek ve ayağı Türkiye topraklarına basan yayıncılık çok daha geniş bir kitleye ulaşacak.

- Ben de Samet Can Kocagür ile birlikte Ulusal Radyo'da her pazar "meşveret" adında bir programa başladık.

- Ağırlıklı olarak sosyal medya gündemini değerlendiriyoruz.Radyomuzun yayın ağının genişlemesi milletimize hayırlı olsun, önümüzde nice başarılar var.

Yurdumuzun Türküleri programını hazırlayan Devrim Aşkın Karasoy da " Türkülerimiz milletimizin kültür DNA’sıdır." diyor:

- Milli Radyomuz, 1926 yılında ki ilk yayınından, 1940’lı yıllarda Yurttan Sesler’e uzanan süreçte, yurdun dört bucağından halkın türkülerini tohum toplar gibi topladı.

- Radyo, yerelden ulusala, dil, tarih, düşünce ve kültür birliğinin, Cumhuriyet bilincinin en önemli harcı oldu.

- Yaratıldığı bölgelerin coğrafi dokusu, insanlarının sosyal ve kültürel yapısı, üretim alışkanlıkları, coşkuları, hüzünleri, aşkları, yiğitlikleri edebi ve ezgisel bir bütünlük içinde, türkülerimize aktarılmıştır.

- Türkülerimiz milletimizin kültür.

- Ulusal Radyo’da, Yurdumuzun Türküleri programıyla işte bu temel esasları diri tutmayı amaçladık.

- Program konularımızı belirlerken, türkü seçkilerini oluştururken köklerimize uzanıyoruz.

- Yakan, havalandıran, derleyen, notaya alan; türkülerde izi olan kim varsa, Ulusal Radyo’nun türküler otağında bir yeri vardır.

- Yeryüzü Şarkılarında dinleyicilerimizi dünyanın müziğine doğru bir keşfe davet ediyoruz.

- Her hafta farklı bir ülkenin müzik kültürünün derinliklerine iniyoruz.

- Ulusların tarihleri ile müzikal gelişimleri arasında ki köklü bağları incelerken, geleneksel müziklerinden, devrim şarkılarından örnekler sunuyoruz. Varoluş öykülerini paylaşıyoruz.

WEB RADYO ATILIMI

Mobil radyo uygulamalarında da yerini alan Ulusal Radyo 10 farklı internet radyo istasyonu kurdu. Mobil uygulamalardan dinlenebilen internet radyoları Ulusal Türkü, Ulusal Klasik, Ulusal Sanat, Ulusal Pop, Ulusal Nostalji, Ulusal Dünya, Ulusal Rock, Ulusal Caz, Ulusal Blues ve Ulusal Latin. Bu kategorilerdeki web radyolarda 24 saat başlıktaki içeriğe uygun zengin bir müzik arşivi bulmak mümkün. Bu web radyolar mobil uygulamaların yanı sıra www.ulusalradyo.com adresinden de dinlenebilir.

Ulusal Radyo programlarının listesi ise şu şekilde:

Yurdumuzun Türküleri, Devrim Aşkın Karasoy'un sunumuyla, hafta içi her gün saat 12.00'de

Uğur Atis ile Ayaküstü Bir Şeyler, hafta içi her gün saat 14.45'te

Türkülerin Aydınlığı, Mustafa Altıntaş hem çalıyor hem söylüyor, cuma günleri saat 17.30'da

Gûlgun Feyman'la Cumartesi Neşesi, her cumartesi saat 15.00'te

Atmosfer, hazırlayan ve sunan Sinan Yalçınkaya, Cumartesi saat 20.00'de

Yeryüzü Şarkıları, Devrim Aşkın Karasoy'un sunumuyla, Cumartesi saat 22.30'da

Meşveret, Erdem Özdemir ve Samet Can Kocagür, haftanın tozunu alıyor, pazar 16.00'da

# çanakkale # ulusal kanal # cumhuriyet # ulusal radyo # Digitürk # frekans # radyo # türkü # tivibu # DNA # gülgün feyman # mobil # Halkın sesi Ulusal Radyo # televizyoncu # Uğur Atis # Erdem Özdemir # Samet Can Kocagür # Devrim Aşkın Karasoy