Manisa Deprem Raporu yayımlandı

Jeoloji Mühendisleri Odası Manisa'nın Depremselliği başlıklı bir rapor yayımladı. Raporda 6 ilçe ve 42 mahallenin aktif fay üzerinde olduğu tespit edildi.

Manisa Deprem Raporu yayımlandı

JeolojiMühendisleri Odası, Manisa Raporunu yayımladı. Deprem Raporu Cumhurbaşkanlığı ve Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere gönderildi.

Manisa sınırları içinde yer alan Soma, Sarıgöl, Salihli, Kırkağaç, Alaşehir, Ahmetli ilçeleri ile 42 mahallenin doğrudan diri fay hatları veya zonelar üzerinde olduğu tespit edildi.

Raporda Manisa ilinin zemini alüvyondan oluştuğu belirtildi. Kaya üzerinde olan illere göre Manisa'nın daha şiddetli sarsılacağı bilim insanları tarafından rapora kaydedildi.

Bu nedenle 6,5'ten büyük olası bir depremde hem depremin yaratacağı şiddetli sarsıntı hem de yüzey faylanması tehlikesi nedeniyle Manisa’nın ciddi hasar alması bekleniyor.

Jeoloji Mühendisleri Odası Manisa ili için Deprem Master Planının hazırlanması gerektiğinin altını çizdi. Deprem Master planı dikkate alınarak kentin gelişim ve yerleşim stratejilerinin yeniden belirlenmesi gerektiği belirtildi.

# deprem # Manisa # meclis # mühendis # fay # jeoloji