23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

23 Nisan coşkuyla kutlandı

Ağrı'nın Tezeren köyünde 23 Nisan coşkusu

Ağrı Tezeren Köyü 4'üncü Boğaziçi Ortaokulu ve 5'inci Boğaziçi İlkokulu öğrencilerinin yaptıkları kutlamada, ay- yıldızlı koreografi çalışması ve kulede Ulu Önder'in 'Devrimlerinin İzindeyiz' yazılı posteri dikkat çekti.

Boğaziçi Üniversitesi, Robert Kolej mezunu Sanayici, İşadam ve Yöneticiler Derneği tarafından Tezeren Köyü'nde önceki yıllarda yapılan 4'üncü Boğaziçi Ortaokulu ve 5'inci Boğaziçi İlkokulu öğrencileri, 23 Nisan coşkusunu hem yaşadı hem de yaşattı. Bayramı izlemeye gelen köylülere önce şeker ve kolonya ikram edildi. Köy halkının büyük katılım gösterdiği çocuk bayramında, köy korucuları da okulu ve öğrencilerin güvenliğini sağladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan 1920 tarihinde çocuklara armağan ettiği bayramda, Ağrı'daki 9 köyden gelerek Tezeren Köyündeki Boğaziçi okullarında eğitim- öğretim gören öğrenciler, büyük bir coşku içinde bayramlarını kutladı. Öğrencilerin ay yıldızlı koreografi çalışması ve kulede Atatürk'ün 'Devrimlerinin İzindeyiz' yazılı posteri dikkat çekti. Anaokulu öğrencileri, yaptıkları çeşitli dans gösterileri ile alkış topladı.

Kutlamalar dans gösterilerinin yanı sıra tiyatro, flüt korosu, Türkü korosu, masada bardak oyunu, 'ben bilirim, avrat ne bilir' yarışması, yoğurt dolu büyük tepside demir para bulma yarışı, kaşıklı yumurta yürüyüşü, çuval yarışı ve son olarak halat çekme yarışı olarak sürdü. Yarışmalar bittiğinde öğretmenler ve veliler, öğrencilerle toplu halde halay, horon, Ankara havası, misket gibi oyunlarla doyasıya eğlendiler.

Okulun Müdür Vekili Selçuk Şimşek'in öğrencilerin heyecanla 23 Nisan'a hazırlandıklarını ve büyük bir emek sarf ettiklerini söyledi. Şimşek, "Tezeren, çevredeki 9 köye göre bir sosyal tesis niteliğindedir. Köylülerin gidip eğlenebileceği, aktivite yerleri olmadığı için, onlara da iyi gelebilecek bir mekan oldu. Veliler ve öğrenciler, eğlencelerini neredeyse burada gideriyorlar. 23 Nisan çalışması 1 aylık emekle gerçekleştirildi. Öğrenciler, bayramı dört gözle bekliyordu. Daha önce okul olmadığı için, okuyan sayısı çok azdı. Bu sebeple kız çocukları erken yaşta evlendi. Bizler de 2015'te açılan bu okulla bunların önüne geçmeye başladık. Okulun başarısı da artmaya başladı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi(TEOG) sınavında 12'nci olduk bu yıl" diye konuştu.

Adana'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

ADANA'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Törene katılan çocuklar, Türk bayrakları ve gösterileriyle bayram kutlamasına renk kattı.

Kentte 23 Nisan dolayısıyla ilk tören, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, anıta çelenk bıraktı. Çelenk törenine katılan asker ve bürokratlar ile öğrenciler, Atatürk Caddesi üzerinden bando eşliğinde yürüyerek ana kutlama töreninin yapıldığı Uğur Mumcu Meydanı'na geçti. Tören alanına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ile birlikte gelen Adana Valisi Mustafa Büyük, vatandaşların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar konuşma yaparken, kürsüye çıkan öğrenciler de 23 Nisan'la ilgili şiirler okudu.

Öğrencilerin sunduğu jimnastik, dans ve halkoyunları gösterileri ile müzik dinletisi büyük ilgi topladı. Törende Vali Mustafa Büyük ve protokol üyeleri, 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verdi. Adana Halk Sağlığı Kurumu yetkilileri, okullarında başarı gösteren öğrencilere 'Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı' çerçevesinde bisiklet hediye etti. Tören, Adana 6'ıncı Mekanize Piyade Tümeni Bandosu'nun konseriyle sona erdi.

Sivas'ta kutlamada çelenk gerginliği

SİVAS'ta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunmak isteyen CHP il örgütü, buna fırsat verilmediğini öne sürerek tepki gösterdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kent meydanındaki Atatürk Anıtı önünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Mustafa Altınsoy, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Tören Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu ve törenin sona erdiği anons edildi.

Törene Atatürk Anıtı'na çelenk sunmak için gelen CHP İl Başkanlığı kendi çelenklerini sunmadan programın bitirilmesine tepki gösterdi. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy'a tepki gösteren partililer görevlilerle bir süre çelenk yüzünden tartıştı. CHP üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra olayı alkışlarla protesto etti. CHP Sivas Merkez İlçe Başkanı Adil Keser, "2 gün önce valiliğe protokolle beraber çelengimizi koyalım diye müracaatta bulunduk. Valilikten müsaade aldık. Buraya çelengimizi koymaya geldiğimizde İl Milli Eğitim Müdürü'nün yaptığı tutumu gördünüz. Burada kendi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelengini koyduktan sonra, Cumhuriyet Halk Partisi'nin çelengini koymayı umursamadı ve saygısız davrandı. Sivas'ta, Cumhuriyetin kurulduğu bir ilde partililerimiz bunu Cumhuriyet'e yapılan bir saygısızlık olarak görüyor" dedi. Milli Eğitim Müdürü Altınsoy ise her hangi bir açıklama yapmadan alandan ayrıldı.

Çelenk sunumunun ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı düzenlendi. Selçuk Ortaokulu tarafından hazırlanan programa Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan ve protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı programda, şiirler okunduktan sonra 23 Nisan oratoryosu ve sema gösterisi sergilendi. Program öğrenci korosu tarafından çeşitli şarkılar seslendirilmesiyle sona erdi.

Suşehri ilçesindeki kutlamalar ise ilçe merkezinde gerçekleştirildi. Çeşitli okul öğrencilerince hazırlanan gösteriler sergilendi. Emine Birler Anaokulu öğrencileri arasında ağızda kaşık içinde yumurta taşıma yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Törene katılan Cumhuriyet İlkokulu Ana sınıfı öğrencisi 6 yaşındaki Elif ve Murat Aktaş isimli ikiz kardeşler de dikkat çekti.

Maltepe Sahili'nde 23 Nisan şenliği

İstanbul'daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının bu yılki resmi adresi Maltepe'de sahile dolgu yapılarak oluşturulan Yaşam, Spor, Kültür ve Eğlence Parkı oldu.

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "23 Nisan İstanbul Çocuk Festivali"ne İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet'in yanı sıra İstanbul'un çeşitli ilçelerinden öğrenciler katıldı.

Festivalde çocuklar sahne aldı. Çocuk korolara şarkılar söyledi, halk oyunları sergiledi. 23 Nisan konulu şiir,resim ve komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Şahin, Dündar , Yelkenci ve Selamet tarafından verildi.

İzmir'de 23 Nisan coşkusu

İZMİR'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96'ncı yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi törenlerle kutlandı. Kendilerine armağan edilen günün coşkusunu yaşayan öğrenciler, şiirler okudu, gösterilerini sundu.

İzmir'deki Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na saat 09.30'da, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'nın çelenk bırakmasıyla başladı. Kutlamalarda öğrencilerin gösterilerinin bulunduğu program da, saat 10.00'da yine aynı alanda, gerçekleştirildi. Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tören alanına gelmesiyle kutlamalara başlandı. Kutlamalarda, CHP Milletvekilleri Musa Çam, Tuncay Özkan, Ali Yiğit de, öğrencileri yalnız bırakmadı.

Son yaşanan terör olaylarından dolayı resepsiyonların iptal edildiği kutlamalardaki tek konuşmayı da, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, yaptı. Öğrencilere seslenen Vefa Bardakçı, “Aziz milletimizin ve sevgili çocuklarımızın bayramı kutlu olsun. Çanakkale'de destanını yazan Türk Milleti'nin özgürlük, bağımsızlık mücadelesi zaferle sonuçlandı. Anadolu'nun birçok ili işgal edildi. Mustafa Kemal Atatürk 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu günü size armağan etti. Bütün dünya çocukları bu bayramı kutluyor. Mustafa Kemal Atatürk sizlere çok güveniyor. 23 Nisan, Türk Milleti'nin boynuna geçirilen zincirleri kurarak özgürlüğüne kavuşması anlamına geliyor. 23 Nisan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sonuna kadar yaşaması anlamına geliyor" dedi.

Milli eğitim müdürünün konuşmasından sonra Konak Salih İşgören İlkokulu ana sınıfı öğrencisi Elif Karademir, 'Atatürk içimizde', Esentepe İlkokulu öğrencisi Sibel Daşdemir, 'Egemenlik bayramı', Dokuz Eylül Ortaokulu öğrencisi İrem Mutlu ise 'Bayramınız kutlu olsun çocuklar' şiirlerini okudu. Kentteki 22 okuldan 1096 öğrenci, halk oyunları başta olmak üzere gösterilerini sundu. Türk öğrencilerin yanı sıra Arnavutluk ve Gürcistan'dan gelen çocuklar, gösterileriyle büyük ilgi gördü. Gösteriler sırasında çalınan hareketli parçalar, protokol sırasında oturanları da, eğlendirdi. Vali Mustafa Toprak elleriyle koltuğun yanlarına vurup tempo tuttu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu da, Türk bayrağını salladı. Kutlamalarda, geçen yılların aksine hem öğrenci velileri hem de vatandalar, büyük ilgi gösterdi. Çocukları alkışlayıp coşkularına ortak oldu.

Tokat'ta 23 Nisan törenle kutlandı

TOKAT'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

Kentteki program, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Ardından kutlama Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda devam etti. Düzenlenen törene Tokat Valisi Cevdet Can, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve kent protokolü katıldı. Kutlama programında anaokulu öğrencileri gösteri sundu. Programda tahta bacaklı adam çocukların ilgi odağı oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı Tokat Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nün 'Toplumda Fiziksel Aktivilerin Artılması' projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerinin kullanımı için okullara toplam 400 adet bisiklet dağıtımı ile son buldu.

Bolu'da 23 Nisan coşkusu

BOLU'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Anıtpark'ta Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, anıta çelenk koydu. Ardından Karaçayır Spor Salonu'ndaki programa geçildi. Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Vali Aydın Baruş, diğer protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı kutlamalarda öğrenciler Atatürk ve 23 Nisan temalı şiirler okudu. Öğrencilerin cimnastik gösterileri ilgiyle izlendi. Halk oyunları ile dans gösterileri de büyük alkış aldı. Kutlama programı eğitim, spor ve sanat alanındaki yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi.

Ordu’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

ORDU’nun Altınordu İlçesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında renkli görüntüler ortaya çıktı.

Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar Durugöl Spor Salonu’nda devam etti. Burada düzenlenen törene Altınordu İlçe Kaymakamı Şenol Esmer, Altınordu Belediye Başkanı AKP'liEngin Tekintaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Akarsu, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinlikler, halk oyunları gösterisi, modern dans gösterisi ve öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösterilerle ilgi gördü.

CHP'den protestocu çocuklar

ANTALYA'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları'nda Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine CHP'liler, çocukların taşıdığı '23 Nisan'ı kutlayacağım bana ne', '23 Nisan'a anamı da aldım geldim', 'Cumhuriyetin çocuklarına yasak işlemez' yazılı dövizlerle katıldı.

Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Antalya Valisi Muammer Türker'in görevi devretmesiyle başladı. Vali Türker, görevi Başöğretmen Atatürk İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Deniz Ceren Gül'e devretti. Gül, devir- teslim töreni öncesi Vali Türker'e çiçek vererek teşekkür etti. Gül, temsili görevine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın anlam ve önemine ilişkin kısa konuşmayla başladı. Cumhurbaşkanı olmayı hayal ettiğini belirten Deniz Ceren Gül, "Ulusal Egemenlik, 96'ıncı yılına ulaştı. Dünyadaki tek çocuk bayramı olan bu günün büyük bir sevinç ve gururla yaşıyoruz" dedi.

Vali Gül, ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ile telefonda görüştü. Gül, Belediye Başkanlığı görevini devralan Antbirlik İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Abdürrahim Karazeybek'i dün akşam açılışı yapılan EXPO 2016 Antalya'ya verdiği katkılar nedeniyle kutladı, bundan sonra EXPO için belediyenin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi istedi. Belediye Başkanı Karazeybek, 'çiçek ve çocuk' temasıyla düzenlenen EXPO'ya çocuklarını ücretsiz girişini sağlayacağını telefonda Vali Gül'e iletti.

Valilik makamında gerçekleşen devir teslim töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ise CHP'lilerin protestosuna sahne oldu. Partililerin çocukları törene CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı imzalı '23 Nisan'ı kutlayacağım bana ne', “23 Nisan'a anamı da aldım geldim', 'Cumhuriyetin çocuklarına yasak işlemez' yazılı dövizlerle katıldı.

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yanı sıra çok sayıda partilinin de katıldığı meydandaki çelenk sunma töreninde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenginin sunulmasının ardından anıta CHP İl Başkanlığı çelenk bıraktı. Ardından aralarında TMMOB bağlı odalar ve DİSK'in de bulunduğu sendika ve sivil toplum örgütleri sırasıyla anıta çelengini sundu.

Çelenk sunma töreni ardından CHP İl Başkanı Esen, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında AKP'nin her yıl yeni bir bahaneyle ulusal bayramların milletçe kutlanmasının önüne geçtiğini iddia etti. Ancak, iktidarın 'şatafatlı açılışları, gürültülü törenleri ve çalgılı çengili düğünleri' iptal etmeyi aklına dahi getirmediğini savunan Esen, “Bayramlar iktidarın değil milletindir. Milli Bayramlarımız zil takıp oynama günleri değildir. AKP iktidarının ülkemizi sürüklediği bugünkü vahim tablo, milli bayramlarımızın iptal edilmesini değil bilakis daha büyük bir şevk ve coşkuyla kutlanmasını zorunlu kılmaktadır" diye konuştu. Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ardından kutlamalar Karaailoğlu Parkı'nda devam etti.

Antalya'da 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karaalioğlu Parkı'nda düzenlenen törenlere kutlandı. Kutlamalara Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, 23 Nisan'da görevlerini devrettikleri çocuklarla birlikte katıldı. Kosova ve Makedonya'dan çocukların da yöresel halk oyunları gösterileriyle katıldığı kutlamalarda anaokulu öğrencilerinden Dr. Günseli - Dr. Bülent Akınsal Özel Eğitim Okulu'nun özel öğrencilerinin gösterilerinde rengarenk görüntüler oluştu.

Kutlamalarda sadece çocuklar değil onlarla birlikte veliler, güvenlik için bölgede bulunan polisler de çocuklar gibi eğlendi. Kutlamalar bu yıl kentin en büyük parklarından birinde gerçekleşince çocuklar dev ağaçların gövdesinden faydalanarak saklambaç oynadı, özgürce koşmanın tadını çıkardı. Bir ara çevik kuvvet polisleri de erkek çocuklarla futbol oynadı. Polislerin topu çocuklara kaptırmamak için sarf ettikleri çaba da dikkatlerden kaçmadı. Antalya'daki kutlamalar Vali Türker ve protokolün diğer üyelerinin çocuklardan oluşan orkestra ve koronun şarkılarına eşlik etmesiyle sona erdi.

Nevşehir'de 23 Nisan Bayramı coşkuyla kutlandı

NEVŞEHİR’deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı At- Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanlığı'nda (JAKEM) yetiştirilen köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi. Çocuklar köpekleri sevdi ve fotoğraf çektirdi.

Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törenlere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait 2 numaralı çim futbol sahasında devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Vekili Ahmet Soley, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Belediye Başkan Vekili Yusuf Kaya, törenlere katılan çocuk ve vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik takımı öğrencilerinin yaptığı yer hareketleri beğenildi. Öğrenciler günün anlam ve önemine dair şiirler okudu.

Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi Komutanlığında (JAKEM) eğitilen çeşitli ırklardaki köpekler, durdurulan bir araçta arama, uyuşturucu ve saklanan kişiyi bulma, köpek itaat eğitimi ve engel aşılması gösterisi büyük ilgi gördü. Kutlamalarda ayrıca öğrenciler arasında çuvalla yürüme ve balon patlatma yarışmaları yapıldı. Kutlamaların sonunda okullar arasında düzenlenen çeşitli sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları Vali Vekili Ahmet Soley, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya ve Belediye Başkan Vekili Yusuf Kaya tarafından takdim edildi. Program çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere bisiklet dağıtımı ile sona erdi.

Diyarbakır'da 23 Nisan Bayramı coşkuyla kutlandı

DİYARBAKIR'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sıkı güvenlik önlemleri altında coşkuyla kutlandı.

Törenin yapılacağı Anıt park ve Vilayet çevresine giden yollara polis barikatları oluşturuldu. Törene katılmak için gelenler polis tarafından aranırken, arama noktalarına sabit kamera çeken polisler yerleştirilerek geçiş yapanların görüntüsü alındı. Olağanüstü güvenlik önlemenin alındığı kutlama öncesi dedektör köpeklerle alan incelenirken, binalara keskin nişancı polislerin yerleştiği görüldü. Anıt Park'taki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, Valilik binası önünde devam etti. Törene Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Vekili Ayşe Serra Bucak, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, askeri erkan, öğretmenler ve çocukları katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan törende çocuklardan oluşan halk oyunları ekibi folklör gösterisi yaptı. Ana okulu öğrencilerinin dans gösterisi büyük beğeni toplarken, çocuklar protokol önüne geçerek töreni izledi. Coşkuyla kutlanan törende protokolde bulunan Vali Hüseyin Aksoy ile Başsavcı Ramazan Solmaz, çocukların gösterilerini telefonlarıyla çekti. Gösteriler sırasında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Amir Nurdan Özdemir çocuklarla halay çekti. Tören sonunda Sağlık Bakanlığı'nın 'Sağlıklı yaşam için' sloganıyla Diyarbakır'daki çocuklara gönderdiği 4 bin 258 bisikletin dağıtımını yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. DHA