HDP'li Buldan'dan muhalefete çağrı: ''Kurulması gereken ittifak varsa barış itttifakıdır''

HDP'nin Van'da düzenlediği mitingde konuşan Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, muhalefete ittifak çağrısında bulundu. "Artık kurulması gereken bir ittifak varsa o da barış ittifakıdır" diyen HDP EŞ Başkanı, "Barış ittifakı kurulunca Öcalan, Selahattin, Figen ve Gültan hapisten çıkar" ifadesini kullandı.

HDP'li Buldan'dan muhalefete çağrı: ''Kurulması gereken ittifak varsa barış itttifakıdır''

AYM'nin kapatılma sürecinde savunma yapması için ek süre verdiği HDP, PKK için çalışmaya devam ediyor..

Van'da düzenlenen mitingde konuşan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, PKK'yı kurtarma planı olan açılımı dillendirdi. Meclis'teki muhalefete ittifak çağrısı yaptı.

HDP'li Buldan, barış ittifakının kurulması halinde Öcalan'a tecritin kalkacağını, terör hükümlüsü HDP'lilerin de cezaevinden çıkarılacağını söyledi.

- Bu ülkeye barış gelirse biliyoruz ki, tecrit de kalkar, özgürlükler de olur. Barış İttfakı kurulursa, Öcalan'a uygulanan tecrit kalkar. Selahattin de Figen de Gülten de çıkar. Bu yüzden barıştan vazgeçmiyoruz. Bu politikadan asla taviz vermiyoruz. Bunun gerçekleşmesi için de Kürt sorunun demokratik yöntemlerle çözülmesi gerektiğini vurguluyoruz.

Millet İttifakı ile görüşmeler yapan HDP'nin eş başkanı, 27 Eylül'de Ankara'da kendi çözümlerini içeren bir deklarasyon açıklayacaklarını da söyledi.

# hdp # öcalan # van # hdp pkk # HDP ittifak # muhalefet # pervin buldan # figen # selahattin # HDP Pervin Buldan