ABD'den F-Tipi örgüte yapılan operasyon açıklaması

F Tpi örgütün Emniyet ayağına yönelik operasyonlarla ilgili ABD'den ilk açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, "Defalarca söyledik, süreç adil ve şeffaf olmalı" dedi. Harf, konuyu Türk yetkillilerle görüşeceklerini belirtti.

ABD'den F-Tipi örgüte yapılan operasyon açıklaması

Amerika'dan Emniyet'teki F Tipi örgüte yönelik operasyonlara ilgili ilk açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, günlük basın birifinginde Türkiye'deki operasyonlara ilişkin soruları yanıtladı.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Harf, "Soruşturmanın adil, şeffaf ve demokratik bir şekilde yürütülmesi gerektiğini defalarca söyledik" dedi.

Yargı süreci ve adalete ilişkin endişeli olduklarını ifade eden Harf, konuyu Türk yetkililerle görüşeceklerini kaydetti.

Harf, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama'yla ilgili "eskiden doğrudan arıyordum" sözlerine de doğrudan yanıt vermekten kaçındı, "Başkanın görüşmeleri konusunda en iyi açıklamayı Beyaz Saray yapar. Dışişleri Bakanı John Kerry, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile her zaman görüşüyor. Dolayısıyla devam eden bir diyaloğumuz var" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # operasyon # emniyet # f-tipi # marie harf