Rusya ve İran'dan Suriye hamlesi: Esad memnuniyetle karşıladı

Rusya ve İran Suriye’deki krizin sona ermesi için hazırladıkları öneriyi yakın gelecekte uygulamaya geçirecek. Plana ilişkin açıklamayı İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan yaptı. Abdullahiyan “Tasarıyı geçen ay Beşşar Esad’a sunduk, Esad, İran'ın yapıcı önerisini memnuniyetle karşıladı” dedi.

Rusya ve İran'dan Suriye hamlesi: Esad memnuniyetle karşıladı

Rusya ve İran Suriye’deki terörün sona ermesi için hamlelerini hızlandırdı.

Açıklama İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan tarafından yapıldı. Abdullahiyan, ülkesinin Rusya ile birlikte hazırladığı öneriyi, yakın gelecekte uygulamaya geçirmeyi planlandıklarını açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, “Tasarı geçen ay Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in Suriye ziyaretinde Beşar Esad'a sunuldu. Esad, İran'ın yapıcı önerisini memnuniyetle karşılarken konuya bazı katkılarda bulundu" ifadesi kullanıldı.

Tasarının bazı başlıkları şöyle:

- Halkın rolünün merkeze alınması. - Suriye'de bir güç boşluğunun yaşanmasına müsaade edilmemesi. - Terörizmle mücadele. - Göç eden insanlara yardım ve insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması.

İran bu ayrıntılara ilişkin Birleşmiş Milletler'in Suriye özel temsilcisiyle de görüştü. İran ve Türkiye'nin girişimiyle Zebedani'de ateşkesin sağlandığını belirten İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abdullahiyan, "Suriye'de ideal olan kesin bir ateşkese ulaşmak için bölgesel ateşkesleri sağlamaktır" dedi.

ulusalkanal.com.tr