Biden iletişim ekibini açıkladı

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden, tamamı kadınlardan oluşan Beyaz Saray iletişim ekibini açıkladı. Biden, ekibini , "çeşitli, deneyimli ve yetenekli" olarak nitelendirdi. ABD Başkanı Donald Trump ise seçimlere ilişkin açıklamalarına devam etti. Katıldığı bir televizyon programında, "Joe Biden 80 milyon oy almadı, buna inanmıyorum." açıklamasında bulundu.

Biden iletişim ekibini açıkladı

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden tamamı kadınlardan oluşan Beyaz Saray iletişim ekibini duyurdu. Ekibini, "çeşitli, deneyimli ve yetenekli" olarak nitelendirdi.

Biden ve seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris, şu anda geçiş ekibinin onaylarını denetleyen Jen Psaki'yi Beyaz Saray Sözcüsü olarak atadığını bildirdi. Psaki, Obama yönetimi döneminde de Beyaz Saray'da iletişim direktörlüğü, iletişim müdür yardımcılığı ve sözcü yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu.

Biden'ın seçim çalışmasında kampanya müdür yardımcısı ve iletişim direktörü olarak görev yapan Kate Bedinfield ise Beyaz Saray'ın iletişim direktörlüğünü yürütecek.

Karine Jean-Pierre, basın sekreteri yardımcısı, Pili Tobar ise iletişim müdür yardımcısı olacak. Başkan Yardımcısı Kamala Harris’ın iletişim direktörü Ashley Etienne olurken, Symone Sanders da Harris’ın kıdemli danışmanı olarak görev yapacak. Ayrıca, Biden'ın eşi Jill Biden'ın iletişim direktörü Elizabeth Alexander olacak.

ABD Başkanı Donald Trump ise seçimlere ilişkin açıklamalarına devam etti. Katıldığı bir televizyon programında, "Joe Biden 80 milyon oy almadı, buna inanmıyorum." açıklamasında bulundu.

Trump, 3 Kasım'da yapılan 59'uncu Başkanlık seçimlerinde Demokratlar'ın posta yoluyla kullanılan oylarda açık bir şekilde hile yaptığını savundu. "Bu konudaki fikrimi değiştiremezsiniz, 6 ay da geçse görüşüm değişmeyecek, seçimlerde ciddi oranda hile yapıldı." ifadelerini kullandı.

Trump, seçimlere ilişkin çeşitli mahkemelere yaptıkları başvuruların geri çevrilmesinden şikayet etti. Özellikle Pennsylvania eyaletindeki seçim sonuçlarına ilişkin davaya atıfta bulundu. "Bu işi gerekiyorsa Yüksek Mahkemeye kadar taşıyacağız. Yüksek Mahkeme'nin bunu kabul etmesi gerekir." diye konuştu.

Ellerinde delil niteliğinde yüzlerce ifade olduğunu dile getiren Trump, bu delillerin mahkemelerde kabul görmediğini ve yargıçların taraflı davrandığını öne sürdü. Ayrıca, ülkedeki seçim usulsüzlüklerine bir noktada Federal Soruşturma Bürosunun dahil olması gerektiğini de belirtti.

Trump, bazı yabancı liderlerin kendisini arayıp seçim sonuçlarına ilişkin desteklerini ifade ettiğini söyledi. Bu liderlerin ABD'deki 3 Kasım seçimlerinin gördükleri en berbat seçim olduğunu söylediklerini de ileri sürdü.

ulusal.com.tr

# abd # trump # Beyaz Saray # demokratlar