Enerji Bakanı Taner Yıldız'a şok istem!

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi elektrik mühendisi olan Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın meslekten men edilmesi için harekete geçti.

Enerji Bakanı Taner Yıldız'a şok istem!

Oda'dan yapılan açıklamada Enerji Bakanı Yıldız, Soma'daki işçi kıyımından sorumlu tutuldu. Yıldız'ın TMMOB Disiplin Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde belirtilen "kamuya, halka, üçüncü şahıslara zarar vermek" suçlarını işlediği belirtildi.

"Neoliberal devlet politikalarını uygulamaya sokarak, kamusal denetimin yeterli ve etkin bir biçimde yapılmasını engelleyen yasa ve yönetmeliklerin çıkarılmasında, özelleştirme ve taşeronlaşma uygulamalarının önünü açarak kamu madenciliğini küçülten politikaların hayata geçirilmesinde ve yüzlerce insanımızın ölümüne neden olan bu facianın oluşmasında etkin rol oynayarak bulunduğu konumu kötüye kullanmak"

Yıldız'ın bu nedenlerle meslekten men istemiyle EMO Onur Kurulu'na sevk edilmesi için EMO Merkez Yönetim Kurulu'na gönderildiği kaydedildi.

"Henüz teknik bir heyet inceleme yapmamışken, bilimsel veriler değerlendirilmeden facianın trafo patlamasından gerçekleştiği bilgisini kamuoyuyla paylaşarak kamuoyunu yanlış yönlendirmek, gerekçelerinden ötürü .... "TMMOB mevzuatına, bilime ve meslek tekniğine aykırı biçimde uygulamak ya da mesleğini ve görevini TMMOB mevzuatına, bilime ve meslek tekniğine aykırı biçimde uygulayarak kamuya, halka, üçüncü şahıslara zarar vermek" suçlarını işlediğinden, 12941 dda sicil numaralı üye Taner Yıldız'ın meslekten men istemiyle EMO Onur Kurulu'na sevk edilmesi için EMO Merkez Yönetim Kurulu'na sunulmuştur"

ulusalkanal.com.tr

# taner yıldız # soma # maden faciası # emo # elektrik mühendisleri odası